Alegeri în partidul cu săgeată

Oamenii lui Băsescu vor „să  fure’’ PNL-ul !

Ziua cuțielor lungi în PNL Hunedoara se apropie de punctul culminant. Mâine este ziua cea mare pentru membrii partidului cu săgeată, care își vor alege noua conducere județeană. După un interimat, poate nepermis de lung și oarecum sancționat de către electorat, sâmbătă, 22 aprilie, la Deva, în prezenta spumei liberale hunedorene, cei doi candidați, Lucian Heiuș,  care provine din fostul PDL și Ovidiu Furdui, membru PNL de la începutul activității sala politice, își vor disputa șansele.

Dincolo de momentul alegerilor care au o importantă covârșitoare asupra viitorului politic al PNL,  alegerile de sâmbătă de la Deva și apoi la nivel național, reprezintă o înfruntare crucială de orgolii și interese dintre cele două formațiuni politice, PDL și PNL, care vor cu nerăbdare să-și impună  favoriții. Acest  război, nerecunoscut pe față de  nicio parte dintre competitori, a ruinat, în timp, noua formațiune politică. A generat  trădări, războaie  de culise, dezertări și uneori blaturi.

De fapt, potrivit unor informații din culise, la nivel național se încearcă o impunere a foștilor lideri PDL în fruntea organizațiilor județene a PNL, pentru ca, ulterior, oamenii lui Basescu- adică foștii PDL-iști – să poată să-i pună la picioare noua structură liberală. În asemenea situație,   Băsescu va putea să revină în forță în politica românească, după ce, timp de două mandate, a schilodit întreaga Românie.

Cu alte cuvinte, jocul  politic pe care îl fac unii dintre foștii PDL-isti ( a nu se înțelege greșit bunele intenții ale multor membri din fostul PDL), prin care vor să preia frâiele PNL-ului la nivel de județe și apoi la cel  național, nu exclude, în final, dezintegrarea partidului și ajungerea acestuia pe urmele PNȚCD-ului.

Va reuși Băsescu să-și ducă planul la bun sfârșit prin aceste jocuri de culise ? Rămâne, deocamdată, o întrebare deschisă.

Cornel POENAR

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *