Angajaţii termocentralei Mintia au protestat spontan

Oamenii sunt nemulţumiţi de nivelul de salarizare şi de faptul că nu cunosc ce doresc să facă autorităţile cu termocentrala.

Deva – Aproape o sută de angajaţi ai termocentralei Mintia, de la secţiile Termomecanică şi PRAM-AMC, au protestat spontan ieri, nemulţimiţi de nivelul de salarizare, dar mai ales de faptul că nu cunosc care sunt planurile administraţiei Complexului Energetic Hunedoara (CEH) cu acest agent economic.

Oamenii mai reclamă lipsa echipamentelor de protecţie, dar şi nivelul insuficient al plăţilor compensatorii în cazul unor disponibilizări de personal.

Protestul s-a declanşat chiar la schimbarea de tură, astfel că schimbul întâi nu a mai preluat îndatoririle de la colegii care au lucrat în cursul nopţii. Situaţia este una delicată, deoarece regulamentul prevede clar că angajaţii nu pot rămâne la serviciu mai mult de patru ore ca timp suplimentar de lucru.

Salariaţii au cerut ca situaţia să fie detensionată de ministrul Energei, Toma Petcu, a cărui prezenţă este aşteptată astăzi, vineri, în Valea Jiului, la sediul CEH.

„Principala revedicare a oamenilor se referă la salarizare. Conducerea CEH şi-a majorat salariile, în timp ce pentru angajaţi a fost creată o comisie care analizează posibilitatea unei creşteri a veniturilor”, a declarat preşedintele Sindicatului Solidaritatea Hunedoara, Critian Iştoc.

Potrivit acestuia, salariaţii sunt îngrijoraţi de faptul organizaţia sindicală nu a primit un program de viitor al actualei echipe de conducere a CEH.

„După patru luni de la instalarea noii conduceri nu avem cunoştinţă despre un program de administrare al CEH, care trebuia elaborat şi avizat de membrii Consiliului de Administraţie CEH, şi nici despre un plan de management al actualei echipe”, a arătat Iştoc.

În încercarea de a dezamorsa conflictul, la termocentrala Mintia au ajuns directorul CEH, Viorel Stancu, şi preşedintele Consiliului de Administraţie al CEH, Stamin Purcaru.

Din păcate, oamenii privesc cu neîncredere promisiunile administraţiei, în condiţiile în care, în urmă cu o lună de zile, la Mintia a avut loc un protest cu revendicări similare celui de ieri. Atunci administraţia CEH a promis că va înfiinţa o comisie care va analiza cererile salariaţilor şi va oferi un răspuns în două săptămâni, ceea ce nu s-a întâmplat, susţin sindicaliştii.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *