ANL a recepţionat primele locuinţe pentru tineri în oraşul Simeria

Simeria – ANL a recepţionat primele 36 de locuinţe pentru tineri în oraşul Simeria, într-un ansamblu format din două clădiri cu regim demisol şi trei etaje. Cele două imobile au fost construite în Zona Nord, pe strada 1 Dedcembrie 1918 şi includ 24 de apartamente cu două camere şi 12 garsoniere, a informat Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene (MDRAPFE). Locuinţele sunt destinate închirierii pentru tineri.

Până în prezent, în judeţul Hunedoara, au fost finalizate, în total, 875 de apartamente în cadrul Programului ANL de construcţii de locuinţe pentru tineri, destinate închirierii, în localităţile Deva, Petrila, Brad, Hunedoara, Orăştie, Uricani, Călan, Petroşani, Haţeg, Lupeni şi Simeria.

Programul de construcţii de locuinţe pentru tineri, destinate închirierii, a fost lansat de ANL în anul 2001. Locuinţele sunt construite pe terenuri puse la dispoziţia Agenţiei de către autorităţile publice locale, beneficiarii fiind tineri între 18 şi 35 de ani, care îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege pentru a putea accesa o astfel de locuinţă. Accesarea se face prin depunerea de cereri la primării, care urmează să întocmească listele de repartiţii.

În prezent, în urma ultimelor modificări legislative, locuinţele pentru tineri pot fi achiziţionate de chiriaşi, după o perioadă de închiriere de minimum un an, prin achitarea de rate lunare egale către autorităţile publice locale, prin contractarea de credite ipotecare, prin Programul Prima Casă sau cu achitarea integrală a preţului final din surse proprii.

Valoarea de înlocuire care se utilizează în prezent la calcularea de către autorităţile publice locale a preţului de vânzare al locuinţelor, stabilită prin Ordinul ministrului dezvoltării regionale şi administraţiei publice nr. 1077 din 29 iulie 2016 şi valabilă până la data publicării următorului ordin în Monitorul Oficial al României, este de 1.757,88 lei/metru pătrat, inclusiv TVA, se mai arată în comunicat.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *