BASCHET

Echipa naţională de baschet masculin a României intră în linie dreaptă cu pregătirea campaniei EuroBasket: 15 sportivi s-au reunit, marţi, sub conducerea lui Marcel Ţenter, pentru o primă etapă de pregătire, cu mai puţin de trei luni rămase până la debutul celei mai importante competiţii de baschet la care România participă în ultimii 30 de ani.

Federaţia Română de Baschet a făcut un transfer important în staff-ul tehnic al „Vulturilor” pentru turneul final de la Cluj. La propunerea lui Ghiţă Mureşan, recent ales în funcţia de vicepreşedinte al FRB,  în colectivul coordonat de antrenorul principal Marcel Ţenter, se adaugă un tehnician în vârstă de 36 de ani din NBA, Scott Simpson, care va ocupa funcţia de consultant în strategie şi analiză, informează site-ul forului naţional. „Big Ghiţă”, singurul român care a evoluat în campionatul profesionist nord-american, l-a recomandat pe „Advance Scout”-ul de la New York Knicks Federaţiei Române de Baschet şi a intermediat şi semnarea contractului valabil până la finalul prezenţei României la FIBA EuroBasket 2017.

Lotul care a început pregătirile pe 13 iunie:

Conducători de joc: Andrei Mandache, Adrian Tudor, Octavian Popa – Calotă, Cătălin Petrişor, Lucas Tohotan

Extreme: Adrian Guţoaia, Vlad Corpodean, Radu Paliciuc, Dragoş Diculescu

Pivoţi: Cătălin Baciu, Titus Nicoară, Rolland Torok, Iulian Orbeanu, Alex Olah, Bogdan Tîbîrnă

În lotul de 15 se regăsesc, pe lângă veteranii naţionalei, şi doi baschetbalişti de perspectivă ai generaţiei 1999, Dragoş Diculescu şi Lukas Tohotan. Lotul de 15 va fi completat ulterior în vederea alcătuirii finale a echipei pentru Eurobasket, potrivit totalbaschet.ro.

La EuroBasket 2017, echipa  naţionala României se va  afla în grupă cu  cu giganţii din Spania, Croaţia şi Muntenegru

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *