Cine sunt parlamentarii hunedoreni?

La capătul unei campanii electorale în care fiecare partid a dorit să convingă electoratul că este mai bun, rezultatele au surâs PSD, care este câştigătorul, de departe, al alegerilor.

Deva – PSD a câştigat alegerile în judeţul Hunedoara, cu peste 53 la sută din voturi. Pe de altă parte, un rezultat dezastruos a obţinut PNL, puţin peste 20 la sută dintre hunedoreni i-au votat pe candidaţii liberali.

O analiză sumară a campaniei electorale arată că PSD a ştiut cum să-şi promoveze proiectele mai bine în rândurile electoratului din judeţul Hunedoara şi din ţară, mai ales că a prezentat oamenilor un program de guvernare cu idei şi termene clare.

Pe de altă parte, PNL a ezitat să-şi prezinte, în adunările publice, proiectele pe care şi le-ar fi propus pentru următorii patru ani, limitându-se la promovarea lui Dacian Cioloş ca „locomotivă” a partidului.

În final, electoratul a decis ca PSD să aibă câştig de cauză, iar aşteptările sunt mari. Social-democraţii au spus încă că nu vor dezamăgi şi lucrurile vor intra pe făgaşul unei dezvoltări fireşti.

Ca statistică, primele locuri n alegerile parlamentare au fost câştigate la Senat de PSD, cu 53,26%, urmat de PNL, cu 21,17% şi ALDE 6,05%. La Camera Deputaţilor, ordinea este neschimbată, cu PSD 53,23%, PNL 21,72% şi ALDE 5,46%.

Parlamentarii judeţului

Hunedorenii vor fi reprezentaţi în Senatul României de Cristian Resmeriţă şi Viorel Sălan de la PSD şi Carmen Hărău, PNL.

La Camera Deputaţilor vor merge: Laurenţiu Nistor, Natalia Intotero, Ilie Toma de la PSD, Lucian Heiuş, PNL şi Marius Surgent, ALDE.

Parlamentarii Viorel Sălan, Ilie Toma, Lucian Heiuş şi Marius Surgen sunt la primul mandat. Carmen Hărău a fost deputat în legislativul trecut, iar acum merge la Senat, pentru următorii patru ani.

Cristian Resmeriţă (PSD), a renunţat în vara acestui an la mandatul de deputat, pentru a candida la funcţia de primar al municipiului Lupeni. Acum, acesta are de ales dacă rămâne primar sau se reîntoarce în Parlament, la Senat de această dată.

Laurențiu Nistor (PSD),  a fost ales preşedinte al Consiliului Județean Hunedoara, după ce a renunţat la mandatul de deputat. Acum se pare că va renunţa la funcţia de preşedinte al administraţiei judeţene, pentru a merge în Parlament pentru al treilea mandat.

Natalia Intotero (PSD), merge la Camera Deputaţilor pentru al doilea mandat.

Sorin Marica (PSD), a fost primar al comunei Sălașu de Sus din anul 2000 până în mai 2014, când o obţinut postul de deputat în Colegiul nr. 3 Hațeg – Călan, rămas vacant în urma demisiei lui Dan Radu Rușanu. În vara anului 2016, Sorin Marica a renunțat la post pentru a candida la postul de primar pe care l-a şi câştigat, după care a candidat din nou pe lista PSD pentru un post de deputat. Dacă renunţă la deputăţie, locul său va fi luat de Radu Barb, secretar executiv PSD Hunedoara şi director al ADEH.

 Rezultatele obţinute

SENAT

PSD – 53,26%

PNL – 21,17%

ALDE – 6,05%

USR – 5,03%

PMP – 3,89%

UDMR – 3,05%

PRU – 2,79%

PER – 1,79%

PRM – 1,57%

PSR – 0,79%

ANR – 0,55%

CAMERA DEPUTAȚILOR

PSD – 53,23%

PNL – 21,72%

ALDE – 5,46%

USR – 4,84%

PMP – 3,81%

UDMR – 2,92%

PRU – 2,61%

PER – 1,53%

PRM – 1,45%

PSR – 0,76%

ANR – 0,52%

Restul partidelor care au participat la alegeri au obținut scoruri de sub 0,50%.

 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *