Ciorbă de măcriș

Ingrediente: carne de pui, vițel sau miel, un morcov, un pătrunjel, o  1 ceapă, 250-300g măcriș, 3 gălbenușuri, 3 linguri smântână, oțet, sare pătrunjel verde, leuștean sau tarhon.

Mod de preparare

Carnea se taie în bucăți, se presară cu sare, apoi se pune în doi litri de apă la fiert, împreună cu legumele tăiate mărunt. Când carnea este aproape fiartă, se pune măcrișul tăiat mărunt, împreună cu pătrunjelul, celelalte verdețuri, și mai lasă să fiarbă 10-15 minute. Separat, se bat gălbenușurile cu smântână și oțet, apoi compoziția se toarnă în ciorbă, amestecându-se continuu. Ciorba se servește fierbinte, cu felii de franzelă prăjite în unt, care se pun în farfurie.

Chec sărat cu spanac

Chec sărat cu spanacIngrediente: 6 ouă, 6 linguri ulei, 6 linguri făină, un plic de praf de copt, 500 g spanac, 100 g brânză telemea, 100 g şuncă, piper sare.

Mod de preparare

Gălbenușurile se separă de albușuri, care se bat spumă. Gălbenușurile se amestecă bine cu uleiul, apoi cu albușurile, mixându-se în continuare. La final, se încorporează făina împreună cu praful de copt. Între timp, spanacul se opărește în apă și sare. Șunca și brânza se taie în cubulețe, apoi se adaugă la compoziția de chec, împreună cu spanacul tocat și un praf de piper. Totul se amestecă cu grijă.

Se pregătește apoi o tavă termorezistentă, tapetată cu hârtie de copt, în care se toarnă compoziția de chec și se dă la cuptorul încins. Pentru reușita rețetei, cuptorul nu se deschide în primul sfert de oră, iar checul nu se taie înainte de răcire.

Ridichile

Originare din Asia, ridichile sunt cultivate din cele mai vechi timpuri de chinezi, apoi au ajuns în Europa, cucerind lumea. Vechii greci foloseau ridichile ca leac pentru tratarea nervozității, împotriva căderii parului și a opririi hemoragiilor. Sunt foarte apreciate pentru conținutul lor ridicat de vitamina C, vitamina B6, acid folic și minerale. Ridichea este recunoscută și pentru faptul că previne guturaiul, gripa și infecțiile respiratorii. Are rezultate bune și în tratarea astmului bronșic la copii. Ridichile de lună sunt benefice pentru tratarea tuturor afecțiunilor care au la baza carența de vitamina C. De asemenea, ridichea de luna conține și foarte mulți antioxidanți, fiind ideală de consumat atunci când ne confruntăm cu astenia de primăvară. Sucul de ridiche, consumat de două ori pe zi, timp de o săptămână, este un bun remediu în cazul infecțiilor urinare. Amestecat cu miere, sucul de ridiche este foarte util în cazul afecțiunilor pulmonare sau a tusei. Urticaria poate fi tratată cu 10 linguri de suc de ridichii, luate zilnic, pe stomacul gol.

Rețete cu ridichii

ridichiSupa de ridichi

Ridichile se taie în sferturi și se călesc în puțin unt. Separat, se topește o lingură de unt, peste care se presară doua linguri de făină. Se amestecă bine până se obține un sos, la care se adaugă un litru de supă. Se pune și un păhărel cu smântână, apoi se omogenizează. La fina, se adaugă ridichile călite și amestecate cu mixerul. Se potrivește de sare, iar cine dorește, la supă poate adăuga puțină nucșoară.

Salată japoneză de ridichi

Ridichile se taie rondele subțiri, se amesteca cu pește marinat, tăiat feliuțe (sardine, ton), la care se adaugă hrean și sos de soia.

Garnitură la friptură

Ridichile fierte în apă cu puțin unt și piper, pot constitui o garnitură sănătoasă la carnea de porc.

Plăcintă de ridichi roșii

Se face un blat pufos și sărat, la care se adaugă felii subțiri de ridichi.

www.clickpoftabuna.ro

http://www.doctor.info.ro

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *