Consiliul Judeţean infirmă o posibilă „criză a gunoaielor”

Reprezentanţii administraţiei judeţene dau asigurări că hunedorenii nu vor rămâne cu gunoiul neridicat de sărbători

Deva – Ridicarea şi depozitarea gunoiului revine în atenţia autorităţilor locale şi judeţene, după ce operatorul de salubritate a anunţat primăriile judeţului că a suspendat activitatea de colectare şi transport a gunoiului pe motiv că primarii nu şi-au luat angajamentul să facă plăţi ipotetice în viitor.

O zi mai târziu, la sediul Instituţiei Prefectului a avut loc o întâlnire la care au luat parte reprezentanții Consiliului Județean Hunedoara, conducerea ADI Deșeuri, Agenția pentru Protecția Mediului Hunedoara, primarii din Simeria și Hunedoara, reprezentanții operatorului Salubritate SA Deva. În urma acestei  s-au stabilit o serie de măsuri care să asigure ridicarea și depozitarea deșeurilor menajere generate de populație.

„Astfel, operatorul Salubritate SA Deva își va continua activitatea de ridicare și depozitare în deponeul intermediar de la Deva conform contractelor pe care le are în derulare. Consiliul Județean Hunedoara și ADI Deșeuri s-au angajat să constituie un fond din care să suporte cheltuielile de depozitare a cantităților suplimentare ce vor ajunge în depozitul conform CMID Bârcea Mare, peste cele cele 70.000 de tone aprobate anterior. Modalitatea de constituire a acestui fond de depozitare  va fi stabilită în ședința AGA a ADI Deșeuri din data de 20 de decembrie 2016”,  au precizat reprezentanţii administraţiei judeţene printr-un comunicat de presă.

Autorităţile judeţene asigură locuitorii județului Hunedoara că nu vor exista probleme legate de ridicarea deșeurilor de la platformele de gunoi amenajate în localități.

„Dorim ca în această activitate de colectare să nu apară disfuncționalități, mai ales, acum, în prag de sărbători. Precizăm că deșeurile menajere de la platformele de colectare vor fi ridicate conform graficelor stabilite de operatorii locali”, se precizează în comunicat.

Gunoiul se ridică în grafic

„Județul Hunedoara nu se confruntă cu o criză a gunoaielor. Deșeurile din localități vor fi ridicate conform graficului stabilit de operatori”, susţin reprezentanţii Consiliului Judeţean Hunedoara.

1 răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *