Cupa „Micului fotbalist” – sportul îşi găseşte locul în preocupările edililor

Veţel- Primăria Veţel şi-a respectat promisiunile făcute anul trecut, iar în 2017 a organizat o nouă ediţie a cupei „Micului fotbalist”, competiţie în care au fost angrenaţi elevi de la şcolile generale din şapte sate hunedorene. Meciurile, extrem de disputate, dar corecte prin abordarea copiilor, s-au disputat pe terenu din satul Mintia.

„Sportul este vital pentru sănătatea copiilor. Ne preocupă să dezvoltăm cât mai multe competiţii sportive în care să fie angrenaţi cei mici, dar şi adulţii”, a spus primarul comunei Veţel, Ioan Henţiu.

Cât priveşte Cupa „Micul fotbalist”, concursul a reunit echipe de la şcolile din Băiţa, Şoimuş, Ilia, Gurasada, Dobra, Hărău şi Veţel. Competiţia a avut loc în cadrul Săptămânii Altfel, iar în concurs au fost angrenaţi peste 140 de copii. „Scopul acestei acţiuni este ca elevii, copiii, în general, să facă mişcare, să-şi dezvolte spiritul de echipă şi să descoperim talente”, este de părere profesorul de educaţie fizică şi sport, Călin Ciolan.

De altfel, şapte copii care au reale aptitudini pentru practicarea fotbalului au fost selectaţi,. În urma meciurilor de la Mintia, să facă parte din pepiniera echipei Viitorul Veţel.

„Ne dorim un proiect mai amplu, aici la Mintia, pentru că avem o bază sportivă foarte bună. Ea se adresează tuturor locuitorilor comunei Veţel. Ne dorim să facem performanţă. La şcoala din Veţel sunt 16 elevi pasionaţi şi care au calităţi pentru fotbal. Ne mândrim însă cu toţii copiii din comună şi cred că vom avea multe lucruri bune de spus despre ei”, afirmă acesta.

Mai trebuie menţionate condiţiile foarte bune în care a avut loc competiţia, la finalul concursului cele mai bune echipe fiind recompensate cu diplome, cupe, mingi de fotbal şi genţi.

Clasamentul competiţiei:

Locul I: echipa Băiţa

Locul II: echipa Dobra

Locul III: echipa Veţel

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *