Din toamnă, mai avem 21 de kilometri de autostradă, până la Ilia

Constructorul autostrăzii Deva – Lugoj a estimat că lucrările la lotul dintre Şoimuş şi Ilia ar putea fi gata la sfârşitul lunii august.

Lotul 4 al autostrăzii Lugoj – Deva, între localităţile Şoimuş şi Ilia, ar putea fi gata până la sfârşitul lunii august. Estimarea aparţine constructorului şi a fost avansată în cursul vizitei pe care a efectuat-o în teren ministrul transporturilor, Lucian Şova, alături de prefecţii din Hunedoara şi Timiş.

Potrivit prefectului judeţului Hunedoara, Fabius Kiszely, pe lotul 4 al autostrăzii, constructorul a mobilizat la lucru peste 700 de oameni, iar stadiul fizic al lucrării este de 78%.

„Stadiul fizic al lucrărilor este de 78%, dar în ritmul acesta, din discuţiile pe care le-am avut pe şantier, reprezentanţii constructorului ne spuneau că, până la sfârşitul lunii august, vom putea avea autostradă funcţională între Şoimuş şi Ilia”, a spus prefectul Fabius Kiszely

Nu acelaşi optimism este pe lotul 3, între Ilia şi Marginea, unde în ciuda avansului de 84% au apărut mai multe probleme.

„Deşi drumul se află la o oarecare distanţă, există pericolul să fie afectat la descărcarea din zona Holdea, în apropiere de DN68A. Din această cauză se impune o analiză mai serioasă a proiectului tehnic pe acest tronson şi nu numai. Am mai găsit acumulări de apă care nu sunt degajate deloc, neconcordanţe cu privire la sistemul de taluzare, deci sunt deficienţe pe care specialiştii le-au relevat pe loc”, a arătat prefectul judeţului Hunedoara.

El şi-a arătat scepticismul în ceea ce priveşte respectarea de către constructor al termenului asumat pentru finalizarea lucrărilor în octombrie 2018.

„Contractul trebuia să se finalizeze în mai 2016, iar ultimul termen pe care l-a dat contractorul de pe lotul 3 a fost octombrie 2018. Din punctul meu de vedere, aşa cum am văzut lucrurile pe teren, şi acest termen este nefezabil”, a estimat Fabius Kiszely.

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Mircea Bobora, a solicitat ca drumurile judeţene care au fost distruse în urma lucrărilor de la autostradă, să fie refăcute la starea iniţială.

În plus, anul viitor este prevăzută să înceapă şi construcţia unui nod rutier în localitatea Şoimuş pentru preluarea traficului de pe DN 76 Deva-Brad şi de pe DN 7 Deva-Arad.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *