Dosare penale pentru comerţ ilicit cu icoane în zona Mânăstirii Prislop

Peste 100 de icoane şi obiecte de cult au fost ridicate de poliţiştii hunedoreni în urma unor controale la comercianţii din zona Mânăstirii Prislop.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara efectuează cercetări în trei dosare penale întocmite sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrate.

În perioada 12-13.05.2018, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Hațeg și cei din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Hunedoara au derulat mai multe verificări la comercianții din zona Mănăstirii Prislop, în urma cărora au ridicat peste 100 de icoane și obiecte de cult purtând imaginea părintelui Arsenie Boca și au aplicat mai multe sancțiuni contravenționale în baza Legii 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite.

În cauză, cercetările continuă, iar la finalizarea acestora vor fi propuse măsurile legale sub coordonarea procurorilor din cadrul parchetelor competente să supravegheze dosarele menționate.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *