Handbal

Echipa naţionala feminină a României va susţine vineri, de la ora 20:00 (TVR 2), prima manşă cu Austria a barajului de calificare la Campionatul Mondial programat în luna decembrie. Partida se va desfăşura la Oradea.

Echipa  României pregătită de Ambros Martin se prezintă cu multe schimbări faţă şi de lotul prezent la ultimul Campionat European.

”Avem o echipă tânără, avem şi o lipsă de omogenitate, sunt foarte multe jucătoare noi. Practic din echipa care se califica la Jocurile Olimpice sau obţinea bronzul la Campionatul Mondial de acum 2 ani am rămas doar eu cu Alice din primul ”7”. Mai sunt alte 2-3 fete mai vechi, dar vreau să cred că România are foame de performanţă, care îşi doreşte să se califice la Campionatul Mondial. Pentru câteva fete ar fi şi prima calificare”, a declarat Cristina Neagu.

Căpitanul echipei naţionale a susţinut că România este favorită cu Austria: ”Suntem echipa mai bună şi trebuie să arătăm acest lucru pe teren. Este clar că în momentul de faţă echipa noastră nu arată chiar ca acea naţională de care se temeau adversarii înainte, pentru că este schimbată. Dar rămânem în continuare favoriţi”.

Înaintea ”dublei” cu Austria, Cristina Neagu ţine la blazon: ”România este singura echipă din lume care s-a calificat la toate ediţiile, ne dorim ca acest lucru să rămână aşa. Fac apel către fanii din Oradea, avem nevoie de ei, să vină în număr cât mai mare la meci să ne susţină. Din punctul meu de vedere sunt două meciuri grele cu Austria, chiar dacă România este echipa mai galonată, echipa favorită în această dublă. Ne aşteaptă un baraj foarte greu, dar cred că avem prima şansă şi vreau să ne regăsim printre echipele care vor juca la Campionatul Mondial”

Partida retur dintre România şi Austria se va desfălura patru zile mai târziu, în deplasare.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *