În ciuda previziunilor optimiste, preţul gunoiului creşte cu 40%

Autorităţile din Deva au fost primele din judeţ care au adoptat o hotărâre prin care preţul la gunoi creşte, chiar dacă iniţial administraţia judeţului a dat asigurări că nu vor fi majorări de tarife.

Deva – Tarifele pentru colectarea, transportul şi depozitarea gunoiului din municipiul Deva vor creşte cu cel puţin 40%, în cazul persoanelor fizice, şi cu 85% pentru deşeurile ridicate de la firme, conform unei hotărâri ce a fost adoptată de Consiliul Local Deva.

După semnarea unui act adiţional cu societatea de salubritate din Deva, populaţia va plăti pentru colectarea şi depozitarea deşeurilor un tarif de 8,45 lei de persoană pe lună, iar agenţii economici vor achita 347 lei pe tona de gunoi, inclusiv TVA.

Majorările confirmă previziunile formulate de viceprimarul muncipiului Deva, Răzvan Mareş, care a declarat recent că trebuie să ne aşteptăm la creşteri ale tarifelor pentru simplul motiv că în calcul va trebui luată şi taxa de mediu. Această taxă este stabilită la o valoare de 80 de lei/tona de gunoi depozitată la groapa ecologică de la Bârcea Mare.

Ca o consecinţă imediată, nu este exclus să avem creşteri de preţuri şi în alte localităţi ale judeţului Hunedoara, cauzate tocmai de taxa de mediu, fără să se mai ia în calcul costurile de transport. De altfel, autorităţile judeţene au admis că sunt posibile majorări ale tarifelor, deoarece tot gunoiul depus pe deponeul ecologic se plăteşte suplimentar cu acea taxă de mediu

Cu cât se va face o colectare selectivă mai bună a deşeurilor, cu atât preţul va scădea, deoarece taxa de mediu stabilită de Guvern se va aplica doar pentru cantităţile de gunoi care vor fi depuse la groapa ecologică.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *