Interviu cu domnul Romulus Tot

Președintele Centrului Zonal Transilvania al Ligii Împotriva Corupției și Abuzurilor din Romania.-EU 

R – Despre Societatea Civila românească se pare că vin prea puține semnale incurajatoare în sprijinul cetățeanului din ce în ce mai nemulțumit de ceea ce vede și simte în jurul său, și de ceea ce fac reprezentanții săi aleși.

TR – Nu toți românii sunt nemulțumiți. Există un procent, nu mare, dar există, de români mai mult decât mulțumiți. Îi știm care sunt și știm și de ce sunt mulțumiți. Chestie de moralitate. Marea masă sunt nemulțumiți. Tot chestie de moralitate, adică unii au renunțat la ea, iar ceilalți nu.

Cum să meargă lucrurile bine, dacă criteriile de promovare pe funcții sunt altele decât competența și moralitatea. Adică distructive și nu constructive.

În consecință vreo 5 milioane de romani au plecat în bejanie, lăsând familii dezorganizate în urma lor. Cel mai mare exod din istoria Romaniei.

Industria e la pământ, agricultura fantomatică iar sănătatea ne plasează pe locul întâi de la coadă in topul european, cu peste un milion de bolnavi de cancer.

Pe cine să dăm vina? Pentru sănătate hai sa dăm vina pe agricultură care prin potentialul sau natural ar putea hrăni înreaga populație a Europei dar ne-a adus în situația să importăm 7o % din necesarul de hrană. Hrană care prin „ calitatea” ei ne va transforma într-un popor de canceroși.

R – De ce situația este așa și ce fac aleșii noștrii și societatea civilă?

TR – Situația este așa pentru că așa doresc unii care au interese mari în legătură cu Romania, iar mulți dintre aleșii noștrii nu sunt de partea noastră.

Societatea Civilă este divizată și poluată. Cei mai vocali și mai potenți financiar sunt creații false ale celor care ne sunt potrivnici.

Sindicatele reprezintă o parte importantă a societății civile cu rol de a proteja și impulsiona dezvoltarea mijloacelor de producție și a apăra interesele muncitorilor.Dar ce au făcut în ultimii 27 de ani?

Și uite că din partea sindicatelor ne vorbesc și acum aceleași personaje rămase pe funcții. De ce? Răspunsul ar clarifica dezastrul.

R – În situația asta ce ne mai rămâne de făcut?

TR – Ceea ce ne spune Imnul național ; Sculați români din somnul cel de moarte ! Și dacă ținem cont de îndemn, avem doar doua alternative. Ori ne sculăm, ori schimbăm Imnul și ne culcăm la loc, pentru totdeauna.

Pe cei care se trezesc și nu degeaba, îi așteptăm să ne vină alături.


 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *