JUDO

Avem de pe acum o premieră la Jocurile Olimpice din 2020, de la Tokyo: Comitetul International Olimpic a introdus o probă nouă. La următoarele Jocuri Olimpice se va organiza în premieră o întrecere pe echipe mixte, care oferă astfel tuturor ţărilor participante şansa unor noi medalii. Federaţia Internaţională de Judo a înregistrat, astfel, un mare succes la nivelul mişcării olimpice internaţionale.

În noul concurs de la mixt, echipele vor fi formate din câte 6 sportivi per ţară: trei fete (la categoriile 57 kg, 70 kg şi +70 kg) şi trei băieţi (la categoriile 73 kg, 90 kg, şi +90 kg).

Un minimum de 12 echipe este aşteptat să ia parte la acest format spectaculos de întrecere, iar Federaţia Româna de Judo şi-a anunţat deja decizia de a participa la competiţia pe echipe. Condiţia de participare în proba mixtă este ca fiecare echipă sa fie formată din sportivi care şi-au asigurat calificarea în concursul individual, pe baza punctelor din clasamentul mondial de calificare pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo.

În total, se vor acorda 15 seturi de medalii la Tokyo 2020: 7 categorii la feminin, 7 categorii la masculin şi 1 concurs mixt. 386 de judoka sunt aşteptaţi să se prezinte la concurs pe tatami-urile din capitala Japoniei (193 în concursul feminin şi 193 în cel masculin).

Introducerea acestei probe mixte “este un vis devenit realitate pentru familia judo-ului, iar faptul că va debuta la Tokyo, patria mamă a sportului pe tatami, face cu atât mai specială această competiţie între ţări”, punctează Marius Vizer, preşedintele Federaţiei Internaţionale de Judo, printr-un comunicat publicat pe site-ul oficial IJF. „Cred că întrecerea pe echipe mixte de la Jocurile Olimpice va contribui puternic la popularitatea Mişcării Olimpice şi la valorile Jocurilor Olimpice”, a mai declarat Marius Vizer, potrivit sursei citate.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *