Lansare de carte acad. Răzvan Theodorescu

Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva, în parteneriat cu Editura RAO din București, organizează miercuri, 21 iunie, ora 1700, în incinta Deva Mall, etajul patru, Salle d’Or, un eveniment cultural de înaltă ținută: lansarea cărții „Despre cultura de ieri și românii de azi. Convorbiri cu academicianul Răzvan Theodorescu”, autor Narcis Dorin Ion.

Deva – Cartea a apărut la Editura RAO, iar la evenimentul de lansare în Deva vor fi prezenți academicianul Răzvan Theodorescu, Narcis Dorin Ion și directorul Editurii RAO, Ovidiu Enculescu.

Personalitate marcantă a vieții academice românești, reputat istoric, de o remarcabilă erudiție și om politic cu o deosebită prestanță, academicianul Răzvan Theodorescu este „una dintre  vocile cele mai ascultate din lumea românească a ultimului sfert de veac”, potrivit autorului cărții.

Autorul cărții, istoricul Narcis Dorin Ion, este actualul director al Muzeului Național Peleș, a fost director (2003-2016) al Muzeului Național Bran și al Direcției Muzee, Colecții, Arte Vizuale din Ministerul Culturii și Cultelor (2002-2003).

Dialogurile care compun această carte, purtate în anul 2015 la Academia Română, conduse cu pricepere și profesionalism de către istoricul Narcis Dorin Ion, reușesc să aducă în fața cititorilor portretul complet al omului de cultură, al umanistului și al omului politic Răzvan Theodorescu. Se remarcă sinceritatea deplină cu care Răzvan Theodorescu vorbește despre viața și carierea lui: amintirile copilăriei, evocarea tandră a membrilor familiei, a anilor de școală, a profesorilor care i-au marcat cariera, atmosfera anilor ’50 în învățământul superior din România, dezghețul de după 1964, parcursul profesional marcat de pasiunea cu care s-a aplecat asupra istoriei artei vechi românești, marile personalități științifice pe care   le-a cunoscut. Viața politică de după 1989, în care academicianul Răzvan Theodorescu a jucat un rol important, fiind deseori contestat puternic, dar admirat în aceeași măsură, este adusă în atenție cu o deosebită obiectivitate și luciditate.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *