Lucrări necesare în comuna Băiţa

Băiţa – Autorităţile locale din comuna Băiţa sunt în aşteptarea programului de cadastrare gratuită a terenurilor pe raza satelor care formează această aşezare. Suprafaţa este mare, iar Primăria speră ca acest proiect, finanţat din fonduri europene în baza unui program guvernamental, să înceapă în acest an. „Am pregătit documentaţia necesară pentru punerea în practică a acestui proiect. Am optat pentru ca operaţiunea de cadastrare gratuită a terenurilor să se desfăşoare în acest an, pentru că am considerat că este mai bine să avem toată documentaţia pusă la punct”, a declarat primarul comunei Băiţa, Damian Diniş.

Pe de altă parte, în comuna Băiţa se derulează mai multe lucrări de interes edilitar. Astfel, la şcoala generală din satul Hărţăgani este în plină derulare o investiţie prin care se va înlocui acoperişul clădirii. De asemenea, aici va fi amenajat un teren de sport multifuncţional, care va beneficia de gazon sintetic.

În satul Lunca se execută lucrări de modernizare la căminul cultural. Şi aici se schimbă învelitoarea de la acoperiş, după ce imobilul a fost deja modernizat la interior şi exterior.

Deoarece vine perioada în care sunt posibile ploi torenţiale şi revărsări ale apelor, autorităţile locale au început un proiect prin care cursul de apă al pârâului Sălişte să fie decolmatat.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *