Mierea de albine – leac dătător de sănătate

Produs minune, leac dătător de sănătate, mierea de albine are o largă întrebuințare, fiind singurul aliment care conţine toate substanţele necesare organismului, inclusiv apă. Tracii o numeau ”hrană vie”, grecii ”elixir al tinereții” iar egiptenii o foloseau în cosmetică, dar și ca medicament.

Calități terapeutice

Apreciatpă atât de medicina popular cât și de cea modern, mierea este un aliment de mare valoare. În urma cercetărilor efectuate, specialiștii au ajuns la concluzia că mierea este cel mai puternic energizant cunoscut. Substanțele pe care le conține sunt foarte ușor de asimilat de către organism, care primește atât caloriile necesare, cât și mineralele, vitaminile și enzimele necesare. De asemenea, mierea este pun puternic antiinfecțios natural, stimulează digestia și metabolismul, favorizează tranzitul intestinal, ajutând la eliminarea toxinelor din organism.Este utilă organismului și în menținea echilibrului endocrin, ajutând la reglarea glandelor producătoare de hormoni. Fie că este monofloră, polifloră sau nonflorală, mierea are acțiuni diferite, în funcție de plante, flori sau seva copacului din care a fost obținută. Astăzi se cunosc mai multe tipuri de miere, fiecare în parte cu proprietăți diferite. Iată câteva dintre ele:

Mierea de rapiță

Este foarte bună la gust, cu o textură cremoasă, de culoare deschisă. Conține foarte multă glucoză, de aceea se cristalizează foarte repede. Fiind produsă primăvara, are un vivel ridicat de umiditate. Tocmai de aceea, fermentează foarte repede, iar apicultorii se grăbesc să o recolteze.

Indicaţii terapeutice

  • Are efecte benefice în vindecarea bolilor respiratorii, dar şi în răceală şi gripă.
  • Poate fi folosită profilactic, prevenind afecţiunile hepatice, pancreatice şi splenice. Graţie proprietăţilor sale antibacteriene, această miere distruge bacterii precum streptococul, stafilococul sau helicobacter pylori.
  • Este un remediu eficient în bolile renale, de stomac, cardiace, respiratorii şi în osteoporoză.
  • Protejează ficatul, stimulează şi îmbunătăţeşte funcţia pancreatică şi pe cea a splinei, fiind indicată şi în tratarea afecţiuniloe rinichilor. Ajută la reducerea colesterolului din sânge.
  • Are şi efecte sedative şi relaxante, fiind recomandată persoanelor care se confruntă cu un nivel ridicat de stres, cu depresie şi anxietate sau cu insomnia.

Remedii cu miere de rapiță

În caz de osteoporoză

Se folosește mierea de rapiță, nuci și ouă. Astfel că, vom avea nevoie de 15 ouă (de la ţară), 10-20 de lămâi, un kilogram de miere, un kilogram de nucă măcinată şi 200 ml de ţuică naturală sau bitter suedez.

Mod de preparare

Coaja ouălor se usucă și se pisează bine, până ajunge ca un praf. Lămâile se storc, iar sucul obținut se amestecă bine cu coaja de ou, astfel încât această să fie acoperită. Vasul în care s-a făcut amestecul se închide şi se lasă la întuneric, până ce praful de ou

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *