NATAŢIE: 4 recorduri naţionale şi 3 medalii pentru România

România s-a întors de la Campionatul European de înot pentru juniori cu 3 medalii şi 4 recorduri naţionale.

Daniel Martin a obţinut o medalie de aur şi una de argint, după ce a terminat primul cursa de 100 m. spate, iar la 200 m. spate s-a clasat al doilea. A treia medalie a fost obţinută de Nicoleta Muscalu, care a cucerit medalia de argint la sărituri în apă, cu punctajul de 326. 50, nou record naţional.
Daniel Martin a continuat evoluţiile pozitive din competiţiile precedente şi a dat un randament bun şi la Campionatul European de juniori, desfăşurat la Helsinki. Sportivul nostru s-a clasat pe primul loc la 100 m. spate, înregistrând un nou record naţional, 53:52. Medalia de argint i-a revenit în proba de 200 m. spate, unde a realizat, de asemenea, un nou record naţional, cu timpul 1:58:37.
România a înregistrat progrese şi la săriturile în apă şi, după bronzul obţinut anul trecut de băieţi la platformă, Nicoleta Muscalu a reuşit să câştige medalia de argint la sărituri, cu un punctaj de 326.50, înregistrând astfel un nou record naţional
România a avut la competiţia europeană 10 spor­tivi la înot şi 5 la sărituri în apă.
Pe lângă medaliile obţi­nute de Martin şi Muscalu, cea mai notabilă clasare este locul 6 obţinut de Claudia Gâdea la 400 m. mixt, cu 4:48:11, care a bătut vechiul record naţional.

VĂ PLACE ACEST ARTICOL? DISTRIBUIȚI-L!
0
0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Doriți să vă înscrieți în discuție?
Simțiți-vă liber să contribuiți!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.