O bunică din Vaţa de Jos a împlinit o sută de ani

Magdalena Rus, din comuna Vaţa de Jos, a fost sărbătorită de copii, nepoţi şi strănepoţi, dar şi de comunitatea locală, la împlinirea unui veac de viaţă.

Vaţa de Jos – Puţini sunt aceia dintre noi care speră să mai poată atinge vârsta venerabilă de o sută de ani pentru că stresul, lipsurile, alimentaţia şi odihna precare îşi lasă amprente adânci asupra sănătăţii noastre.

Tocmai de aceea, un exmplu cum este cel al Magdalenei Rus, din comuna Vaţa de Jos, satul Prihodişte, trebuie făcut cunoscut ca un model de viaţă pe care ar trebui să-l urmăm atunci când ne gândim la bătrâneţe.

S-a născut la 2 iunie 1917 şi a dus o viaţă extrem de activă, în care treburile din gospodărie, în special cele din agricultură, i-au ocupat tot timpul. A folosit ca hrană darurile pământului şi nu se atinge de produsele procesate, cum ar fi mezelurile. Este înconjurată de copii, nepoţi şi strănepoţi, care-i oferă acel strop de vitalitate necesar la o sută de ani. Acestea ar putea fi, în puţine cuvinte, elementele cheie ale unei reţete de succes în ceea ce priveşte viaţa şi sănătatea până la o vâsrtă înaintată.

Acum, doamna Magdalena Rus a fost sărbătorită de familie şi de către cei care o respectă. „Cadoul Primăriei Vaţa de Jos a fost un tort şi o diplomă de apreciere pentru că doamna Rus este o mândrie pentru comunitatea noastră. Sunt primar de 13 ani, dar este pentru prima dată când am ocazia să premiez pe cineva care a împlinit o sută de ani. Îi doresc să fie sănătoasă şi mulţi ani!”, a declarat primarul comunei Vaţa de Jos, Milu Folescu.

Chiar dacă vârsta îşi arată „colţii” la cei o sută de ani ai Magdalenei Rus, bunica încă mai poate avea grijă de câteva găini din bătătură, de pisică şi de câine. Chiar dacă locuieşte singură, este ajutată de nepoţi şi copii, care o vizitează cât pot de des. Singura problemă a femeii este că nu mai poate merge la biserică la fiecare sfârşit de săptămână, ci doar o dată sau de două ori pe lună, pentru că drumul de un kilometru şi jumătate ar obosi-o foarte mult. Însă şi acest aspect a fost soluţionat prin amabilitatea preotului, care o vizitează din când în când.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *