OPINII: Oare există principii  în jocurile de culise?

De ce nu se iese în stradă pentru PRO­BLEME ADEVĂRATE: tăierea pădurilor de către austrieci, cumpărarea pământului țării de străini, vânzarea apei, curentului, gazului etc.etc Se vrea România transformată în Colonie? Pretext pentru modificarea granițelor? Disjuncția societății românești a ajuns la paroxism. România e împărțită între două tabere distincte și rivale.

Pe de o parte Preşedintele cu anumite ong-uri! partidele de opoziție și neo-marxiștii din societatea civilă, pe de altă parte PSD+ALDE, care controlează Parlamentul și au dat Guvernul.
Ambele tabere sunt nemulțumite de raportul de putere pe care îl dețin în societate. Tot mai mulţi cred că modificarea legilor justitiei, a codurilor penale şi de procedură penală a legii răspunderii magistraţilor sunt doar pretextul unei confruntări care se anunță extrem de violentă. Pe de o parte, Guvernul controlat de PSD s-a grăbit sa dezbată acel ,,memorandum” vizând mutarea Ambasadei Romaniei de la Tel-Aviv la Ierusalim.
Pe de altă parte Preşedintele împins de la spate de anu­mite ţări din UE a ținut o conferință de presă în care a cerut debarcarea doamnei Viorica Dăncilă. Ambele tabere ar trebui să dea dovadă de calmitate, diplomaţie şi să se adune la o masă a dialogului. România nu este o societate comercială, România este ţara tuturor românilor. Constat ca pe zi ce trece, cei care conduc această ţară confundă ţara cu propria jucărie. Nu realizează că la ,,chei “sunt două bărci în care așteaptă ca România să aleagă în ce direcţie doreşte să meargă. Românii s-au săturat de politicieni, s-au săturat de minciu­nă, s-au săturat să mai vadă razboaie absurde, perfide duse de cele două tabere. Ei doresc ceva şi pentru binele lor nu numai pentru binele altora.
Preşedintele KLAUS IOHANNIS ar trebui ca în aceste momente să se ocupe mai mult de ţară, nu de cucerirea puterii, nu de a semăna ura între oameni. Uniunea EUROPEANĂ trebuia să ne dea mai multa atenție, să simţim că suntem în Europa. Să avem un trai mai bun. Unii s-au îmbogățit enorm, iar alţii au sărăcit. Democraţia nu înseamnă că a doua zi nu ştii dacă mai ai ce mânca sau nu.
Democraţia înseamnă un trai decent, o viaţă mai bună, să ai libertate de exprimare, de mișcare. Se văd cu ochiul liber că anumite persoane din conducerea ţării se comportă ca şi cum nu ar fi români. De dimineaţa până seara nu poţi să auzi decât penalii… Dragnea, Dăncilă , PSD. Dacă se va ţine tot aşa tot ei vor câştiga alegerile în calitate de victime. Oare noi nu mai avem subiecte decat PSD, Dragnea, penalii? Chiar noi nu avem si alte preocupări. Ţara este în pragul dezintegrării iar politicienii se piaptănă . Ţara în care nonvalorile au devenit valori, educaţia zero, sistemul sanitar este la pământ, justiția în moarte clinică, se duce o bătălie pe viaţă şi pe moarte pentru răspunderea magistraţilor, lege care nu este dorită. Când nu dorim ceva începem să chemăm oamenii în stradă ca să protesteze, asta este dovada că la noi oamenii politici nu sunt adevăraţii lideri. Războiul de la vârful statului este un război ro­mâ­no-român pentru alţii şi nu pentru ţara noastră.
Cred că a sosit momentul să ştim de partea cui suntem, iar noi românii să fim atenţi la vot, că nu avem nici o scuză dacă în ţara asta nu se face nimic. Infrastructura inexistentă, fonduri europene foarte slabe, bani pierduți aiurea la Bruxelles, educaţia este la nivelul anilor 70, sănătatea este într-o degringoladă totală. Dacă ai peste 60 ani eşti tratat superficial, că tot trebuie sa mori. Se simte haosul peste tot, în instituții, pe stradă, în societate etc. Avem multe legi care nu sunt racordate la zilele pe care le trăim, mulţi tineri în magistratură care nu ştiu cum au ajuns acolo şi culmea au în mâini viaţa şi libertatea oamenilor. Trebuie să dispară oameni care nu sunt în stare să facă cinste justiției din România. Toate sunt la pământ, inclusiv sportul. Nici aici nu mai avem valori, avem în schimb oameni fără nici o performanţă sportivă ajuns Preşedinte FRF. Cu aşa conducător, aşa fotbal. O fi tot politicul de vină? Cred că sigur.!!!!
Statuturile Federațiilor trebuie reanalizate și modificate pentru limitarea inadver­tenţelor care se produc la alegeri, ”tinerii liberi și frumoși” orbiți de un ateism iacobin trebuie să înțeleagă că odată ajunşi în fruntea instituțiilor trebuie să facă totul pentru ca performanţa să primeze. Unde este umanismul ”progresiștilor” infestați de marxism? Dacă cele două tabere adverse ar iubi cu adevărat România și interesul național am avea de toate, performanţă, comportament civilizat, educatie etc. Deci pentru cauzele noastre româneşti, tinerii frumosi şi deştepti” nu vin în stradă să mitingească, decât la ordinul Președintelui şi a unor ONG -uri. Oare de ce pe vremea tehnocratilor nu au ieșit în stradă?
Guvernul Cioloș controlat și coordonat de la Bruxelles/ Berlin și de ambasadele străine nu a putut aduce USR la putere, deci ”guvernul meu” visat de Iohannis. Atunci a venit ”ordinul pe unitate”, pentru că președintele este comandantul suprem, iar greșeala PSD de a emite spre adoptare ordonanțe si modificari de coduri si legi buclucașe a creat emoția colectivă necesară să coaguleze tot frontul anti-PSD din România.
Chiar în acele momente am fost câteva zile în Bucureşti. La hotelul din Pipera unde eram cazat am întâlnit 3autocare cu tineri, foarte gălăgioşi, semănau a galerie de fotbal. Mă apropii de unul întrebându-l cu ce ocazie în Bucureşti. Mi-a spus direct că sunt pentru a demonstra. Nu ştia pentru ce demonstrează. Aveau fiecare o hârtiuță iar pe ea scriau ,,sloganurile” ce trebuiau strigate!!!! O fi fost Soros în spatele lor????
Lumea, la chemarea unor ”ong -isti, conform lui Mungiu Pippidi instigați ”de oameni care sunt plătiți să ne apere sau de informatori au ieșit în stradă. Ciudat este că ”tinerii liberi și frumoși” ies întotdeauna în stradă pliați pe agenda președinției și a celor care ne apară, unde se ridică mari semne de întrebare privind spontaneitatea acestora.
Niciodată nu se iese în stradă pentru teme româ­nești: tăierea pădurilor de către austrieci, cumpărarea pământului țării de străini, abuzurile din Justiție și implicarea SRI în politică (protocoale)și confecționarea de dosare. Toate aceste ”coincidențe” te fac să crezi că asistăm de fiecare dată la ”re­voluții cu voie de la imparatie ” ca în piesele lui IL Caragiale. Tinerii anti-sistem de fapt sunt cei mai agresivi susținători ai sistemului securist și totalitar care controlează so­cie­tatea românească? Ti­nerii rebeli sunt portavocea multinaționalelor și ambasa­delor străine (vezi vizitele unor ambasadori la Guvern, prezenţa în piaţă a conducerii unor multinaţionale, a conducerii unor bănci străine din România), deci ”noua securitate” de pe rețelele de socializare care aplică agenda publică impusă de serviicii și interesele străine? În concluzie ”tinerii liberi și frumoși” par cei mai conformiști pro­testatari.
Președintele Klaus Iohannis îmbrăcat în geaca roșie (marca PSD )a participat în Piața Universității la o manifestație neautorizată oferind un exemplu de tip stanilist cine e de partea sistemului, are dreptul să încalce legea fără să fie amendat sau să pățească nimic. A fost o clasică instigare la o rebeliune publică venită pe greșeala PSD de a insista cu ordonanțele de amnistie și grațiere. Jandarmii trebuiau să-l amendeze pe Klaus Iohannis că participă la o demonstrație fără autorizație, conform Legii 60/1991. Bineînțeles că jandarmii nu au făcut-o, ceea ce arată că președintele Klaus Iohannis e un cetățean deasupra legilor în România. Deci lozinca potrivit căreia toți suntem egali în fața legii este doar o gogoriță care se aplică românilor care nu sunt de acord cu sistemul ce controlează societatea româ­nească. Dacă a participat ca cetățen simplu la miting cum se apără președintele, trebuia să meargă cu metroul și fără SPP.
Dacă observi atent atitudinea lui Klaus Iohannis din Piața Universității ai sentimentul clar că acesta era stânjenit de situație pentru că a primit parcă un ordin de a paticipa la miting ilegal și a distrage atenția opiniei pu­blice la gravele probleme. România are mari probleme în ceea ce priveşte democraţia iar votul românilor este încălcat la fiecare alegere de către imixtiunea unor tari în procesul electoral si a unora care se adapostesc in sufragerii.Chiar fostul președinte Traian Băsescu i-a transmis lui Klaus Iohannis că a greșit când a instigat ilegal românii în Piața Universității, Klaus Iohannis și-a făcut timp să iasă la un miting ca să apere și interesele celor care l-au pus dar nu are timp să participe la Ziua Unirii, plecat la Strasbourg să mai aducă ceva indicații.
Chiar şi acum în luna MAI 2018 s-a încercat scoaterea oamenilor în stradă dar fără succes. Toate acestea pentru ca PSD-ALDE nu conduc autoritar şi nu fac legi aşa cum sunt în alte ţări. Se bâlbâie de când sunt la putere, folosesc calcule numai de ei știute iar oamenii nu mai ştiu ce să creadă. Ce pretenții mai avem în ţara asta de la oamenii de rând de a respecta legile,cand cei care trebuie sa le respecte la vârf, nu le respectă.
Datorită orgoliilor politicienilor corupți și a ,,altora” care își apără puterea și uriașele beneficii de a comanda justiției ca să bage oameni nevinovați la pușcărie, cel mai avantajat ar fi președintele Iohannis care se va putea retrage la casa părintească din landul Bavaria sau în alte ţări. Cel mai dezavantajat va fi însă poporul român care poate să treacă prin trauma îngrozitoare a unui război economic, declanșat doar pentru satisfacerea intereselor egoiste ale unora si a altora din afară, cu ajutorul unor actori din România, plantaţi de anumite ţări care au interese mari aici.
Parlamentul, Preşedintele, Guvernul, toate organele statului ar trebui să conlucreze pentru binele românilor şi a României. De ce este atâta ură şi dezbinare? De ce atâtea jocuri perfide? Oare ţara asta se mai doreşte întreagă? Vom vedea ce va fi!
Prof. Ioan Romeo Mânzală

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *