OPINII: “RESETAREA” – OARE MAI ESTE POSIBILĂ?

„Resetarea” societăţii în care trăim nu este posibilă pentru că pur şi simplu nu există resursele umane. Aşteptând aceasta resetare, demonstrăm că suntem o comunitate care aşteaptă minuni din nimic.

Pare o constatare cinică, dar e o tristă realitate: România nu are oameni, învățământul de astăzi dă prea puţine valori pentru a creea necesarul unei resetări. NU are fondul uman, genetic pentru a fi altceva decât ceea ce este acum.
S-a asistat nepăsător la decimarea biologică a celor mai buni dintre noi. În teoria politică există o ştiinţă numită demografie politică, specializată în studierea efectelor transformărilor care au loc la nivelul structurii populaţiei asupra societăţii în ansamblul ei.
Funcţionarea unor sisteme politice sau disfuncţionalitatea socială nu pot fi înţelese fără studierea dinamicii populaţionale. În întreaga lume asistăm la nişte transformări demografice fără precedent, iar dezechilibrele demo­gra­fice au fost mereu o sursă pentru marile conflicte globale sau regionale, spunea un ilustru cadru universitar
Pierderea irecuperabilă a cel puţin două etnii foarte importante pentru structura socială a statului român modern, evreii şi etnicii germani, este incomensurabilă. Evreii de la 750000 în anul 1930 au mai rămas in anul 2017 6000 etnici. O altă pierdere importantă a fost a etnicilor germani, care au părăsit România şi care erau o bază reală pentru ,,resetarea” de astăzi. Atât evreimea cât şi germanii au avut un rol foarte important la gradul de urbanizare, de racordare la valorile cosmopolite si de stimulare a vieţii artistice, culturale, economice a ţării. De la 745.000 etnici germani mai sunt 43000 în anul 2017. România a mai pierdut aproximativ 10% dintre cetăţeni, dintre care mulţi reprezentau o elită socială, modele publice de comportament.
A treia şi cea mai mare golire demografică a avut loc după 1989. Deşi statisticile nu sunt concludente, pentru că mulţi români şi-au luat lumea în cap, pur şi simplu au plecat fără să se mai uite în urmă şi fără să oficializeze această plecare, se estimează că undeva între 3 si 4,5 mi­lioane de concetăţeni au emi­grat în ultimii 25 de ani.
Şi nu au plecat infractorii, leneşii sau ignoranţii. Au plecat tinerii de până în 35 de ani, oameni educaţi şi bine pregătiţi profesional, bărbaţi şi femei curajoşi şi cu iniţiativa, cu profil psihologic de învingători, indivizi gata să muncească, dispuşi să facă eforturi remarcabile de adaptare la o noua societate. Iarăşi, ce aveam mai bun din punct de vedere demografic.
Din păcate în locul unor oameni cinstiţi şi educaţi, instituţiile românesti au fost populate cu hoţi şi şarlatani. În locul unor intelectuali de calitate am fost obligaţi să punem analfabeţi şnapani, în locul unor oameni capabili să dialogheze civilizat, am adus făpturi care urlă şi creaturi care înjură şi scuipă, ghiolbanii şi primitivii i-au înlocuit pe oamenii inteligenţi şi serioşi, farseorii dansează goi pe scena politică.
Pseudo-inte­lectualitatea compusă dintr-o clică nepotistă s-a instaurat definitiv în fotoliile lăsate libere de oameni de calitate. În concluzie, valorile sunt compuse din diverşi mitocani, semianalfabeţi care cred că vorbirea este egala cu inteligenţa. Securiştii au ajuns profesori de democraţie, turnătorii au devenit instructori de etică şi morală, iar nulităţile s-au transformat în modele de comportament. Când vulgaritatea şi nesim­ţirea sunt substitutele bunei-creşteri, nu mai e nimic de facut. Sunt în stare să facă doctoratele înainte de a absolvi o facultate.
Impostura academică pe care o vedem expusă zilnic este doar vârful de aisberg, cu cât coborăm mai jos în infrastructura demografica a ţării în care trăim, vedem pretutindeni dezastrul. Ţara nu se poate conduce cu ajutorul Facebook-ului . Oare suntem o ,,colonie” şi noi nu putem avea un cuvânt în ţară? Avem o parte dintre conducători care oricât adevăr ar avea majoritatea ei susţin contrariul de râd toţi de noi. Am ajuns ca la noi în propia ţară votul nostru sa nu mai conteze, ci doar părerile altora care ne-au cucerit economic şi nu numai. Resetarea nu se poate face, nu avem cu cine!!!!… Sperăm să ne trezim într-o bună zi la realitate.
Prof. Ioan Romeo Mânzală

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *