Peste 300 de jandarmi asigură liniştea şi ordinea publică de Rusalii

Deva – Peste 300 de jandarmi hunedoreni vor asigura un climat de linişte şi siguranţă cetăţenilor, în perioada 1- 5 iunie 2017, în staţiunile turistice, pe traseele montane, cât şi la manifestaţiile cultural-artistice și religioase ce se vor desfăşura în spaţiul public în judeţul Hunedoara.

Jandarmii vor menţine ordinea publică în staţiuni şi pe traseele turistice din judeţ. Astfel, jandarmii montani vor fi prezenţi în staţiunile montane Straja şi Parâng, pe traseele turistice din munţii Retezat, Vâlcan, Şureanu şi Parâng, precum şi în staţiunea Geoagiu Băi, unde sunt aşteptaţi să sosească numeroşi turişti.

„Jandarmii montani sfătuiesc turiştii, care aleg să petreacă minivacanţa de 1 mai la munte, să nu se aventureze pe traseele turistice fără echipament adecvat şi să se informeze temeinic asupra traseului pe care doresc să îl parcurgă. De asemenea, trebuie să adopte un comportament decent, să nu săvârşească fapte de natură să tulbure ordinea publică şi să nu recurgă la deteriorarea amenajărilor turistice, marcajelor sau indicatoarelor”, se arată într-un comunicat al Jandarmeriei Hunedoara.

Persoanele care se află în dificultate, trebuie să apeleze jandarmii montani şi salvamontiştii la numărul de urgenţă 112.

Jandarmii vor asigura ordinea publică la manifestaţiile cu public numeros.

„În această perioadă, jandarmii vor asigura ordinea publică la 26 de manifestări cultural-artistice, precum și la manifestările religioase de la lăcașele de cult din principalele localități urbane și de la mănăstirea Prislop”, precizează IJJ Hunedoara.

Jandarmii recomandă tuturor participanţilor la aceste adunări publice să respecte recomandările făcute de organizatori sau de forţele de ordine și să sesizeze orice încălcare a prevederilor legale.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *