Remedii naturiste pentru durerile de spate

Una din cele mai comune afecțiuni ale prezentului este durerea de spate. Ea poate apare în orice moment. Fie în urma unei mișcări bruște, a statului îndelungat pe scaun sau pur și simplu din lipsa de mișcare. În astfel de situații, leacurile din natură pot fi o soluție. Iată câteva dintre ele, care și-au dovedit eficiența:

Arnica
Cu  efect antiinflamator, uleiurile esenţiale din arnica neutralizează o enzimă care declanşează inflamaţia ţesutului osos. De aceea, această plantă este foarte eficientă în atenuarea durerii de spate provocată de sciatică sau artroză.

Unguentul de  arnică

Favorizează consolidarea ligamentelor şi a oaselor, activând circulaţia sanguină la locul dureros. Se aplică pe locul dureros, masându-se ușor timp de cinci minute.

Tinctura de arnică

Este și ea foarte eficientă. Pentru atenuarea durerilor, se vor pune 15 picături de tinctură pe o compresă, care se va aplica pe locul dureros.

Ceaiul de mușețel

Calmează ţesuturile musculare tensionate. Pentru prepararea lui se folosește o lingură de flori de muşeţel la o cană cu apă clocotită. Se lasă la infuzat timp de 15 minute. Se vor bea trei căni pe zi.

Ardeiul iute

Este un condiment folosit de obicei în bucătărie. Acesta conține o substanță numită capsaicină, care are efect vasodilatator şi de stimulent al sistemului nervos. Pentru o compresă cu ardei iute se va proceda în felul următor: se taie mărunt trei-patru ardei iuți, care se vor amesteca bine cu 2-3 linguri de ulei cald. Totul se pune apoi pe un pansament, care se pliază în așa fel încât ardeiul să nu ajungă direct pe piele. Compresa se va aplica apoi pe locul dureros timp de 5-10 minute. În caz contrar, aceasta va irita pielea.

 Salcia

Are efect analgezic, întrucât în scoarța ei se găsește o substanţă numită salicină, care acţionează ca un analgezic, antiinflamator şi antinevralgic la nivelul vertebrei afectate şi a ţesutului din jurul ei.

Ceaiul din frunze de salcie

Se prepară din 30 g de frunze de salcie şi 250 ml de apă, care se bea cald.

Coaja de salcie

Poate fi administrata sub forma de infuzie, decoct, pulbere. Infuzia se prepară din 200 ml de apă clocotită, turnată două lingurițe de scoarță bine uscată și mărunțită. Ceaiul, ținut la temperatura camerei, se bea, câte doua, trei linguri, pe parcursul unei zile.
Decoctul din coaja de salcie

Se prepară din două linguri de scoarță bine uscată și mărunțită, pusă într-un sfert de litru de apă. Se fierbe la foc mic, timp de 20-30 de minute. După răcire se filtrează și lichidul rezultat se bea, câte două-trei linguri, pe parcursul zilei.

Capsulele cu extract de salcie

Au efect mai rapid. De aceea, fitoterapeuţii recomandă 240 mg de salicină pe zi. Efectul ei va fi echivalent cu al celui unui calmant puternic.
Gheara diavolului

De la această plantă se folosește doar rădăcina, care conține o substanță cu un puternic efect antiinflamator, analgezic, care rărește sau reduce intensitatea și frecvența crizelor dureroase. În plus, protejează cartilajele de la nivelul vertebrelor.

Pentru un rezultat vizibil, se pot folosi și capsulele cu extract de gheara diavolului. Astfel că, se vor administra trei capsule pe zi, timp de trei săptămâni.

Atenție!

Femeile însărcinate şi persoanele cu probleme gastro-intestinale, nu au voie să urmeze acest tratament.

 

La nevoie, un leac eficient constă în aplicarea alternativă de comprese calde și reci peste zona dureroasă. Această metodă funcționează ca o soluție de moment. Nu aplica însă compresele direct pe piele, pentru ca șocul să nu fie unul mult prea mare.

Cataplasme cu cartofi sau cu varză

Pentru obținerea ei, se feliază cinci cartofi și se pun la fiert. După răcire, felieile se așază pe un tifon. Cataplasma se acoperă cu un prosop gros, după care se aplică pe piele. Se ține aproximativ 15 minute.

Foile de varză

Se zdrobesc ușor prin rularea unei sticle, apoi se pun pe un tifon lat. Compres ase aplică pe locul dureros, cu 2-3 ore înainte de culcare.

Infuzie de busuioc

Se prepară din 10 frunze de busuioc, care se fierb într-un ibric, până când apa scade la jumătate. După ce se răcește, se îndulcește cu puțină miere. În cazul durerilor ușoare de spate, bea zilnic câte o cană cu această infuzie, iar dacă intensitatea lor e mai mare, sunt indicate două căni pe zi.

 Important!

Zona dureroasă de pe spate se poate masa și cu uleiuri vegetale încălzite de eucalipt, de migdale, de măsline sau de nuci de cocos.

www.clicksanatate.ro

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *