Reţeta de week-end: Ruladă cu piure de cartofi

Ingrediente: ½ kg cartofi, 200 g făină, 150 g ciuperci, 100 g şuncă presată, 2 ardei, 2 ouă, 3 fire ceapă verde, un praf de sare.

Mod de preparare:

Cartofii se fierb în coajă, iar când furculița intră ușor în ei, se scurge apa de pe ei. După ce s-au răcorit, se curăță de coajă și se zdrobesc bine. Se adaugă apoi făina, ouăle, un praf de sare și totul se frământă bine, până se obține un aluat maleabil.

Pentru umplutură, se toacă ciupercile, ardeii, șunca presată și firele de ceapă verde, ingredientele amestecându-se ușor. Aluatul se întinde pe o foaie de copt, presărată cu făină, iar peste el se întinde umplutura. Cu ajutorul foii de copt, compoziția se rulează strâns. Rulada obținută se așază pe hârtia de copt într-o tavă și se dă la cuptor, la foc mediu, timp de 30 de minute. Înainte de servire, deasupra se presară ceapă verde tocată mărunt.

https://www.click.ro

VĂ PLACE ACEST ARTICOL? DISTRIBUIȚI-L!
0
0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Doriți să vă înscrieți în discuție?
Simțiți-vă liber să contribuiți!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.