Reţete pentru week-end



Ciorbă de măcriș

 

Ingrediente: carne de pui, vițel sau miel, un morcov, un pătrunjel, o  1 ceapă, 250-300g măcriș, 3 gălbenușuri, 3 linguri smântână, oțet, sare pătrunjel verde, leuștean sau tarhon.

 Mod de preparare

Carnea se taie în bucăți, se presară cu sare, apoi se pune în doi litri de apă la fiert, împreună cu legumele tăiate mărunt. Când carnea este aproape fiartă, se pune măcrișul tăiat mărunt, împreună cu pătrunjelul, celelalte verdețuri, și mai lasă să fiarbă 10-15 minute. Separat, se bat gălbenușurile cu smântână și oțet, apoi compoziția se toarnă în ciorbă, amestecându-se continuu. Ciorba se servește fierbinte, cu felii de franzelă prăjite în unt, care se pun în farfurie.

 

Stufat de miel

Ingrediente: 750 g carne de miel cu os,  8 legături de ceapă verde, 5 legături usturoi verde,  2 linguri bulion,  100 ml ulei, o linguriță condimente pentru miel.

Mod de preparare

Carnea de miel se spală în apă rece și se curăță de pielițe. Se pregătește o cratiță cu ulei încins, în care se prăjește carnea de miel, pe toate părțile. Se scoate apoi din cratiță, și în același ulei, se prăjește ușor ceapa și usturoiul. După ce s-au călit, se presară condimentele pentru miel, se adaugă bulionul desfăcut cu apă și se mai lasă să dea un clocot. Într-un vas pentru cuptor se așază carnea prăjită, peste ea se toarnă sosul de ceapă și se dă la cuptor pentru 30 de minute

www.retete.unica.ro

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *