Salvare cu mâinile goale a unui tânăr accidentat grav

Un tânăr de 18 ani, din Petroşani, poate spune că a fost slavat de la moarte de un grup de pompieri militari care se deplasau spre serviciu.

Petroşani – Gest impresionant făcut de cinci pompieri militari din Petroşani, care se deplasau spre serviciu joi dimineaţa. La un moment dat, la marginea localității Vulcan, aceştia au zărit un autoturism ieșit în decor, au oprit imediat să vadă ce s-a întâmplat și dacă există persoane rănite în autovehicul.

În timp ce unul dintre pompieri apela numărul de urgență 112, pentru a anunța accidentul și a cere ajutor, ceilalți 4 au început stabilizarea șoferului, de 18 ani, care se afla încarcerat în autoturismul grav avariat.

Cei cinci salvatori, cpt. Cristian Baleia, plt.maj. Nicolae Paliță, plt.maj. Arthur Schneider, plt.maj. Laurențiu Istrate și paramedic Valentin Anicăi știau ce efecte poate avea gerul de – 16 grade Celsius asupra unui trup rănit astfel că imediat l-au învelit în folia aflată în trusa de prim ajutor a mașinii și în pături. De asemenea s-au asigurat că rănitul încarcerat are căile aeriene eliberate și respiră, a explicat purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, Anemona Doda.

În cel mai scurt timp au sosit la locul accidentului echipajele de descarcerare și prim ajutor ale Detașamentului de Pompieri Petroșani care au scos rănitul din autoturism cu ajutorul echipamentelor specifice și l-au transportat la UPU Petroșani. Aici, tânărul aflat în stare de inconștiență și-a revenit și a fost supus investigațiilor medicale amanunțite.

Inspectorul șef al I.S.U. Hunedoara, locotenent colonel Viorel Demean a reacționat imediat la aflarea veștii și a decis ca pentru gestul lor nobil de solidaritate și responsabilitate, pompierii, să fie recompensați.

1 răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *