ŞTIRI LOCALE

S-a deschis Transalpina

Deva – Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere anunţă că a fost redeschisă circulația rutieră pe Transalpina, însă doar între orele 7 şi 20.00. Compania precizează că având în vedere dificultatea acestui traseu, cu multe curbe periculoase și altitudinea ridicată, viteza maximă de circulație este de 30 km/h. Accesul pe acest tronson de drum este permis doar autovehiculelor cu tonaj mai mic sau egal de 7,5 t.

Ancheta în jaful de la castel

Deva – Tânărul anchetat pentru un presupus furt de 170.000 de lei din casieria Castelului Corvinilor, va fi cercetat, în continuare, în stare de arest la domiciliu, potrivit unei hotârâri ce a fost luată de magistraţii Tribunalului Hunedoara. Bărbatul are 30 de ani, este din Hunedoara şi este cunoscut cu antecedente penale, fiind anchetat pentru furturi în străinătate. El este suspectat acum de poliţişti că ar fi furat încasările din vânzarea biletelor de intrare de la Castelul Corvinilor, în noaptea de 1 spre 2 mai. El neagă însă acuzaţiile de furt.

Ghinion pe DN 7

Deva – Un bărbat de 47 de ani, din Hunedoara, a fost rănit grav în timp ce se afla pe DN7, la ieşirea din Deva spre Arad, şi încerca să-şi repare maşina cu care a rămas în pană de motor. Bărbatul a aprins luminile de avarie şi a ridicat capota la motor, iar după câtva timp maşina a fost lovită din spate de un autoturism al cărui şofer de 28 de ani, din Brad, care conducea neatent. Victima a fost transportată la spital cu o fractură deschisă de femur, un traumatism toracic şi mai multe răni la faţă. Poliţia a deschis un dosar penal şi continuă cercetările în acest caz.

Fonduri pentru drumuri

Deva – Consiliul Judeţean (CJ) Hunedoara se pregăteşte să acceseze fonduri europene pentru modernizarea a peste 70 de kilometri de drumuri judeţene. Cererea de finanţare va fi depusă la ADR Vest până la jumătatea lunii iulie. Valoarea totală estimată a proiectului este de 161.7 milioane lei, din care peste 98 % vor fi solicitaţi din fonduri europene nerambursabile, restul sumei fiind contribuţia proprie din bugetul judeţului. Traseul culoarului Mureş Nord străbate 12 localităţi. El începe de la Gelmar şi continuă prin Geoagiu-Băi – Bobâlna – Rapoltu Mare – Hărău – Şoimuş – Brănişca, încheindu-se în DN7, în localitatea Ilia.

 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *