Stufat cu carne de porc

Ingrediente: 500 g carne de porc, 5 legături de ceapă verde, 5 legături de usturoi verde, o ceapă albă, 2 linguri bulion, o linguriță faină, ulei, două pahare cu apă, sare și piper după gust.

Mod de preparare

Carnea se taie bucăți, mai mari sau mai mici, se condimentează, se rumenește bine în ulei încins, apoi se scoate pe o farfurie.

Ceapa se taie mărunt și se călește ușor în uleiul în care a fost prăjită carnea. Peste ea se toarnă două pahare de apă și se adaugă și carnea, lăsându-se la fiert. Când apa începe să fiarbă, se adaugă ceapa verde, usturoiul verde, cu tot cu frunze, tăiate mărunt. Când apa scade iar carnea s-a fiert se adaugă bulionul. Separat, într-o cană mică se amestecă făina cu puțină apă și se adaugă la sosul de carne, amestecându-se continuu. Se mai dau câteva clocote, se adaugă și pătrunjelul verde, apoi se stinge focul.

Cornulețe cu gem

cornulete-cu-gem-520x3441Ingrediente: un kg făină, 400 gr untură de porc (sau două pachete de margarină, 250 ml lapte, 50 gr drojdie, 6 linguri de smântână, 200 gr zahăr, 5 ouă.

Umplutura: 300 gr magiun de prune, 300gr nucă măcinată, coaja de la 2 lămâi, 50 ml lapte, 150 gr zahăr, 2 plicuri zahăr vanilat, zahăr pudră.

Mod de preparare

Făina se cerne într-un castron, se adaugă untura, la temperatura camerei, care se amestecă bine cu făina. Se adaugă apoi laptele călduț, drojdia care a fost pusă la înmuiat, zahărul, smântâna și ouăle. Ingredientele se frământă bine, până se obține un aluat care se desprinde de pe mâini. Aluatul se lasă la dospit aproximativ o oră, după care, coca se împarte în patru părți. Fiecare parte se întinde, la o grosime de 5 mm, din care se taie în formă de triunghi. Triunghiurile se umplu cu magiun sau nucă măcinată. Nuca se amestecă bine cu zahărul, peste care se toarnă laptele călduț, coajă de lămâie și zahărul vanilat, apoi totul se amestecă. Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt se pun cornulețele, se lasă o distanță între ele, apoi se dau la foc potrivit, timp de20-25 de minute. Calde, se vor da prin zahăr pudră.

Cartofii noi

cartofi noiSunt bogați în nutrienți, vitamine, dar și substanțe care ne energizează.

Coaja de cartof protejează inima și sistemul vascular.

Vitaminele din complexul B pe care coaja de cartofi o conține protejează pereții arterelor și scad tensiunea arterială. Consumul de cartofi fierți, fără ulei sau unt, dar și de cartofi copți protejează stomacul și intestinele, calmând simptomele de gastrită și ulcer. De asemenea, cartofii protejează pancreasul împotriva creșterilor bruște ale glicemiei și secreției de insulină. Dar cartofii noi sunt indicați și în dieta de slăbire, aceștia având un număr mai mic de calorii decât cartofii obișnuiți, totodată stimulând sațietatea.

Cartofi bavarezi

Un kilogram de cartofi se fierb în coajă, după care se curăţă şi se taie rondele. Se amestecă 150 g smântână cu 150 g caşcaval, se adaugă sare, 250 g de cârnaţi, tăiaţi rondele şi o ceapă roşie mică, dată prin răzătoare. Se combină acest amestec cu cartofii, se pune într-un vas termorezistent şi se dă la cuptor. Când cartofii sunt aproape gata, se ornează cu bucăţele de cârnaţi şi se mai dau câteva minute la cuptor. Se decorează cu verdeaţă.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *