Supă cremă de mazăre

Ingrediente: două cepe, o lingură ulei, doi morcovi, 500 g mazăre proaspătă, doi cartofi, doi căței usturoi, sare, piper, o lingură unt, o legătură pătrunjel

Mod de preparare:

Ceapa se toacă și se călește în ulei. După ce s-a călit, se adaugă morcovii tăiați bucăți și totul se acoperă cu apă. Între timp, cartofii se curăță și se taie cubulețe, iar mazărea se spală. După 10-15 minute, când morcovii sunt aproape fierți, se adaugă mazărea, apoi cartofii, se mai adaugă apă cât să acopere legumele și totul se lasă la fiert 20-30 de minute. După acest interval, legumele se strecoară, iar apa în care au fiert se păstrează. Legumele fierte se pasează în blender, apoi peste ele se toarnă supa de legume. Consistența supei va fi una obișnuită. La supa obținută se adaugă usturoiul pisat, sare, piper și unt. Se pune din nou la foc, pentru 10 minute, se presară pătrunjel tocat, după care, supa se poate servi.

Crochete de pui cu cașcaval

Ingrediente: 800 g de file de pui, 300 g de cașcaval tare, 4 ouă, 100 g de pesmet, 100 g de făină, sare și piper negru măcinat.

Mod de preparare

Carnea de pui se mărunțește în robot sau se taie cu un cuțit. Se pune într-un bol, iar peste ea se sparg ouăle. Totul se condimentează cu sare și piper, după gust, apoi se amestecă bine cu mâna, în așa fel încât ingredientele să fie distribuite uniform.

Cașcavalul se dă prin răzătoarea mare, se adaugă la umplutură și se omogenizează. Compoziția trebuie să fie elastică, să nu conțină exces de lichid sau să fie prea densă. Separat, într-un vas se vor sparge câteva ouă și se vor bate până se omogenizează. Din compoziția de carne se formează biluțe, care se trec apoi prin făină, ou și pesmet. Se pregătește o tigaie cu ulei încins, unde se prăjesc până devin rumene. Crochetele se scot pe un prosop de hârtie, ca să se absoarbă surplusul de ulei.

Important!

  • Tigaia folosită trebuie să aibă borduri înalte, în care se pune o cantitate mai mare de ulei, la foc potrivit.
  • Temperatura uleiului se poate verifica folosind un cățel de usturoi. Dacă apar bule, atunci se poate începe prăjirea.
  • Este foarte important ca uleiul să nu clocotească.

Prăjitură cu brânză dulce

Prajitura-cu-branza-dulce-2Ingrediente

Pentru aluat: 500gr făină, 150g margarină, un ou, 120 gr zahăr, bicarbonat, puțin lapte, 3 linguri de griș.

Umplutura: 600g brânză dulce, 50g griș, 50g făină,
150g zahar, 150g unt, 3 ouă, 2 plicuri zahar vanilat, coajă de lămâie.

Mod de preparare

Ingredientele pentru aluat se frământă bine, astfel încât să se obțină un aluat potrivit, care să se poată întinde, apoi se dă la rece până se prepară umplutura.

Brânza se fărâmițează cu furculița și se amestecă apoi cu ingredientele pentru umplutură.

Aluatul se ia de la frigider și se împarte în două. Se întinde prima foaie într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, peste ea se presară puțin griș, apoi se pune umplutura de brânză și totul se acoperă cu cea de a doua foaie. Se tasează ușor cu un cuțit pătrățele mici, după cum se dorește a fi tăiată prăjitura. Se coace apoi la foc potrivit, până se rumenește, apoi se presară cu zahăr pudră.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *