TABĂRA NAŢIONALĂ DE FOTOGRAFIE, CULTURĂ, TRADIŢII ŞI CIVILIZAŢIE DACICĂ ŞI ROMANĂ

Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Hunedoara, organizează la Centrul de Agrement Costeşti, “Tabăra Naţională de Fotografie, Cultură, Tradiţii şi Civilizaţie Dacică şi Romană”, în perioada 13 – 25 august 2018.

Seria 13 – 18 august 2018 este dedicată pentru elevii din clasele IX – XII, iar seria 20 – 25 august 2018 pentru elevii din clasele V – VIII.

Tabăra este un proiect prin care Direcţia Judeţeană pentru Sport si Tineret Hunedoara isi propune dezvoltarea si diversificarea actiunilor de timp liber, vacanta, sport si turism pentru tineri.

Aplicantii care doresc sa participe trebuie:

– sa fie elevi elevi cuprinsi intr-o forma de invatamant, in clasele V – XII (inclusiv)

– sa aiba varsta intre 10 -20 ani;

– sa fie cetateni romani cu domiciliul in Romania;

– sa fie apti din punct de vedere medical;

– sa aiba acordul scris al parintilor, in vederea participarii la tabara;

– sa nu fi participat la nici o alta tabara organizata de Ministerul Tineretului si Sportului sau de o directie din subordine in anul 2018.

Inscrierea participantilor pentru tabara nationala se realizeaza in baza urmatoarelor documente:

  • formularul de inscriere tip, pe care il gasiti la sediul Direcţiei Judetene pentru Sport si Tineret Hunedoara
  • documentul de identitate (CI / certificat de nastere) – in copie;
  • diplome/ certificate/ adeverinte/ contracte de voluntariat/ recomandari – in copie;
  • acordul scris al parintilor

Formularul de inscriere completat se transmite catre DJST Hunedoara, insotit de documentele solicitate.

Perioada de inscriere este 13 iunie – 15 iulie 2018.

Criteriile de selectie le gasiti AICI.

Costul privind cazarea, masa, serviciile si materialele celor 110 de tineri beneficiari ai taberei nationale va fi suportat de catre Ministerul Tineretului si Sportului.

În acest an, tabăra se adreseaza tinerilor care manifesta interes faţa de arta fotografica si istorie, in special celor care vor sa cunoasca mai bine doua dintre popoarele antichitaţii europene, dacii şi romanii.

Pana acum ne-am axat doar pe cultura, istorie si traditii romane si dacice. Anul acesta venim cu ceva inovativ, si introducem si arta de a fotografia. Prin aceasta noua compenenta a taberei dorim sa venim in intampinarea nevoilor tinerilor, in ziua de azi mai toti tinerii detin cont pe site-uri de socializare unde posteaza poze din apropape toate activitatile lor zilnice. Isi doresc sa aiba cele mai reusite poze pentru a primii cele mai multe like-uri, sau pur si simplu vor sa isi pastreze aminitri din locuri frumoase, prieteni dragi sau evenimente importante. Majoritatea insa nu au cunostinte teoretice sau practice despre arta de a face fotografie, si doar in unele orase au posibilitatea de a participa la cursuri de foto, majoritatea insa, nu au aceasta oportunitate.

Tabara isi propune sa dinamizeze turismul scolar hunedorean si national prin dezvoltarea conceptului de tabara de civilizatie si istorie antica. Tabara este situata intr-o locatie cu potential foarte bun pentru fotografiat.

Anul acesta vom avea un program foarte diversificat cu activitaţi inspirate din cultura, traditiile şi obiceiurile daco-romane, si cursuri foto interactive, care va creşte notorietatea acestei locatii si gradul de interes in randul elevilor, studenţilor si cadrelor didactice. Gradul de originalitate al taberei de la Costesti va asigura premisele unei dezvoltari durabile in primul rand printr-o mai buna ocupabilitate pe termen lung a locurilor de cazare puse la dispozitie. Insa turismul se face prin promovare, iar promovarea nu ar avea acelasi impact fara fotografie. Diseminarea facuta de catre participanti aduce notorietate locului, dar o fotografie face cat o mie de cuvinte, ea vorbeste de la sine, se precizează pe site-ul Direcţiei Judetene pentru Sport si Tineret Hunedoara.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Doriți să vă înscrieți în discuție?
Simțiți-vă liber să contribuiți!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.