Trucuri mici, cu rezultate mari

Ni se întâmplă, uneori, să ne lovim de lucruri mărunte, la care, pe moment, credem că nu există rezolvare. Fie că apare o pată pe care nu o putem îndepărta, fie că  anumite obiecte din jurul nostru  sunt greu de curățat, sau multe alte situații  neprevăzute. Tocmai de aceea, în cele ce urmează vă prezentăm  câteva trucuri utile,d e care ne putem folosi la nevoie.

SUCUL DE LĂMÂIE

O băutură răcoritoare cu suc de lămâie este pe placul nostru, în orice anotimp. Dar sucul de lămâie ne poate scoate din încurcătură, fiind soluția salvatoare în anumite situații

Petele de rugină

Atunci când pe o bluză sau cămașă apare o astfel de pată, pe locul afectat se stoarce zeama unei lămâi. Locul pătat se usucă apoi cu ajutorul fierului de călcat, după care,  bluza sau cămașa pătată se spală cu apă și detergent, iar apoi pune la uscat.

Pete de iarbă

Le scoatem tot cu ajutorul sucului de lămâie, amestecat cu puțină apă. Zona murdară se ține în această soluție. Lămâia  decolorează locul cu pricina, iar pată dispare ca prin minune.

Pete de fructe și legume

Atunci când petele de fructe și legume ne dau bătăi de cap, apelăm tot la sucul de lămâie. De data aceasta, putem folosi două metode: fie că se folosește zeama fructului, cu care se curăță zona murdară, fie că se folosește fructul în sine. Pentru asta, lămâia se taie în jumătate și cu ajutorul ei, se curăță cu grijă pata. Locul afectat se spală apoi cu apă călduță

Pete de pe țesăturile de bumbac

Dacă pe lucrurile din bumbac apar pete, acestea se pot scoate foarte ușor. Astfel că, este suficient să se țină locul pătat în zeama unei lămâi, iar după 30 de minute, obiectul se pune la uscat.

Vasele de cupru

Se întâmplă ca pe ele să apară pete greu de curățat. Atunci se procedează în felul următor: se taie o lămâie în două, peste care se presară sare grunjoasă. Cu jumătatea de lămâie și sare se freacă locul afectat, iar pata dispare.

Petele de mucegai

Atunci când acestea sunt foarte vechi, se pot curăța cu zeamă fiartă de lămâie. Se șterge bine locul murdar cu suc de lămâie, apoi zona respectivă se spală cu detergent sau săpun. Procedeul se reia până când pata dispare.

PÂINEA

Folosită, de obicei pe post de aliment, pâinea poate fi utilă și la curățenie. Iată ce putem face cu ea:

Absoarbe lichidele

Dacă avem pe masă o salată de crudități, care ajunge și pe fața de masă, atunci se apelează la o felie de pâine. Peste pată se presează  o bucată de miez proaspăt, iar uleiul se absoarbe instantaneu, iar urma de murdărie aproape că dispare.

Curăță petele de pe pereți

Urmele de murdărie de pe pereți vopsiți cu lavabil, se pot scoate tot apelând la o bucată de miez de pâine. Locul afectat se freacă cu miez proaspăt de pâine, iar pata se estompează. De asemenea, un tablou pictat în ulei se curăță tamponându-l cu miez proaspăt de pâine.

Râșnița de cafea

Se curăță foarte ușor cu o bucată de pâine, procedându-se astfel. În interiorul râșniței se pune o bucată de miez de pâine proaspătă, iar apoi aparatul se pune în funcțiune. Pâinea va îndepărta în totalitate pulberea fină de pe pereții râșniței

COJILE DE PORTOCALĂ

Folosite în bucătărie pentru aroma lor inconfundabilă, cojile de portocală pot fi utile și în alte situații. Iată câteva dintre ele:

Protejează împotriva țânțarilor

Dacă frecăm pielea cu o coajă proaspătă de portocală (partea exterioară), ne vom proteja de înțepăturile țânțarilor. Dacă totuși au apărut înțepăturile de țânțari sau alte insecte, locul afectat se masează cu coaja de portocală, iar senzația de mâncărime dispare.

Îndepărtează insectele

În zonele în care se observă că apar furnicile,  nu ne rămâne decât să presărăm coji de portocală, iar insectele vor pleca de acolo.

Pisicile

Dacă acestea obișnuiesc să stea printre plante și să împrăștie pământul, la baza acestora se vor pune coji de portocală, de lămâie sau grapefruit. Fiind sensibile la aceste mirosuri, pisicile își vor găsi alt loc.

Împotriva melcilor

Dacă aceștia ne invadează grădina, vom arunca pe pământ coji de portocală, iar aceștia vor pleca. Cojile de portocală sunt foarte utile, mai ales în culturile de varză, care sunt des invadate de melci.

Dau luciu mobilei

Pe lângă mirosul lor plăcut, cojile de portocală dau strălucire mobilei, fără să o păteze. Acestea funcționează ca un fel de burete, care absoarbe praful și curăță mobila.

Absorb mirosurile din frigider

Dacă frigiderul are un miros neplăcut, atunci se va ține permanent în interiorul lui un bol cu coji de portocală

Elimina mirosul din pantofi

Ca să îndepărtăm mirosul neplăcut din pantofi, peste noapte, în interiorul lor, se va opune un săculeț cu coji de portocală.

www.click.ro

www.dietetik.ro

 

 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *