Trucuri pentru curățenia de iarnă

Sărbătorile de iarnă sunt foarte aproape, iar ca să le întâmpinăm cum se cuvine, ne străduim să avem o casă cât mai curată și primitoare. Pentru acest lucru, ne putem folosi de câteva trucuri simple, dar și de o strategie bine pusă la punct, care să ne transforme munca într-o experiență plăcută.

Primii pași

La început, facem un tur al casei și strângem toate obiectele care nu ne sunt necesare în perioada următoare.

După ce am făcut puțin loc prin casă, începem cu aspirarea covoarelor și a obiectelor de mobilier acoperite cu material textile.

Urmează apoi curățarea suprafețelor lucioase din casă, începând cu geamurile și oglinzile și terminând cu gresia, faianța, parchetul și lăcuirea mobilei.

Și în final, vom trece la primenirea draperiilor, a perdelelor și așternuturilor din casă.

Dar înainte de toate, putem recurge la anumite trucuri, care să ne ajute să avem o casă cât mai curată și primitoare. Iată care sunt acestea:

Trucuri simple

 Geamurile

Nu se vor mai aburi dacă vor fi curăţate cu un amestec în proporţie egală de alcool şi glicerină. Soluția se aplică pe geamuri, apoi se șterge cu o cârpă moale. Efectul durează aproximativ două săptămâni.

Geamurile exterioare

Urmele de ploaie de pe geamul exterior nu vor mai fi vizibile dacă, după ce au fost spălate, se vor șterge cu o soluție format din alcool și soluție anticalcar, în părți egale.  Geamurile exterioare se vor stropi cu amestecul format, apoi se vor șterge cu o cârpă moale. Astfel că, ele nu vor mai avea urme de pete.

Vesela și paharele

Pentru curățarea veselei și a paharelor, avem la îndemână oțetul alb. Astfel că, se prepară o soluție din apă fierbinte și oțet alb. Acestea se trec prin soluția preparată, apoi se limpezește și se lasă să se usuce. Vom avea astfel pahare foarte curate, fără pete.

Inoxul

Se curăță foarte bine cu suc de lămâie. Acesta, amestecat cu apă, ajută la eliminarea petelor de pe obiectele de inox. După clătirea cu această soluție, obiectele din inox se vor șterge cu un șervet din hârtie.

Calcarul

Pentru a se elimina calcarul de pe obiectele din baie sau bucătărie, se folosește o perie de dinți, care se înmoaie în soluție de amoniac, cu care se șterge bine robinetul.

Se mai poate folosi și o jumătate de lămâie, cu care se șterge bine zona. În ambele situații, obiectele trebuie clătite cu multă apă.

Cada din baie

Este bine să umple cu apă fierbinte înainte de curățare, astfel încât detergenții folosiți vor acționa mai eficient. Pentru albirea și curățarea ei, se poate folosi un amestec, în părți egale, din apă caldă și bicarbonat de sodiu.

Soluție aromată pentru covoare

Se prepară din o parte de oțet, două părți de apă, câteva picături de ulei esențial și două lingurițe de soluție pentru spălat vasele. Amestecul se pune într-un pulverizator și se pulverizează covoarele înainte de a fi aspirate. Acestea se vor curăța foarte bine, iar aerul va fi mult mai proaspăt.

Becurile

Se curăță foarte ușor dacă se folosește o cârpă din microfibră.

Chiuveta înfundată

Pentru desfundarea ei, se prepară o soluție din patru litri de apă, la care se adaugă o jumătate de cană de sare. Soluția se încălzește, apoi se toarnă pe scurgerea chiuvetei. Tot pentru desfundarea chiuvetei, se mai poate utiliza o soluție format din apă fierbinte, bicarbonat de sodiu și o jumătate de  litru de oțet.

Chiuveta din inox

Capătă strălucire dacă este ștearsă cu un șervet, pe care au fost puse câteva picături de ulei mineral. Acesta ajuta la scurgerea tuturor picăturilor de apă, previne formarea mucegaiului și menține chiuveta curată mai mult timp.

Mirosurile din frigider

Pot fi eliminate dacă se pune în frigider o cutie cu bicarbonat. De asemenea, bicarbonatul se poate ține și în baie sau dulapuri, acesta ajutând la eliminarea mirosurilor.

Mătura de pai

Va fi mai rezistentă dacă se spală, o dată pe lună, în apă cu clăbuc de săpun, apoi se clătește în apă cu oțet și se pune la uscat.

În caz de mucegai

Se amestecă bicarbonat de sodiu și apă oxigenată astfel încât să se obțină o pastă consistent. Aceasta se aplică pe zonele afectate, se lasă câteva minute, apoi se curăță.

Mirosul canalizării

Poate fi îndepărtat dacă se folosește o lămâie tăiată în felii groase, care se așază în scurgerea de la chiuvetă. Peste ea se dă drumul la apă caldă, care se lasă câteva minute să curgă. Astfel, mirosul neplăcut emanate din conduct va fi eliminate.

http://www.click.ro/

www.adevarul.ro

1 răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *