Autoritățile mizează pe dezvoltarea turistică a municipiului Deva

Noul Plan Urbanistic General (PUG) al municipiului Deva a intrat în dezbatere publică. Echipa de arhitecţi care gândeşte acest plan a avut o primă consultare cu membrii socităţii civile.

Deva – Autorităţile din municipiul Deva propun dezvoltarea localităţii în baza unei strategii care să ţină cont de potenţialul turistic al oraşului, având în vedere obiectivele deja existente, dar şi folosirea rezervelor de apă termală aflate în subsol.

„Municipiul Deva nu a fost vreodată un oraş industrial. Era considerat un oraş mic burgez. Localitatea se poate dezvolta acum din punct de vedere turistic şi al agrementului, mai ales că dispune de rezerve de apă termală, iar Cetatea Devei este un simbol de notorietate naţională. Trebuie să ne gândim înspre ce ducem oraşul”, a declarat primarul localităţii, Petru Mărginean.

În opinia sa, potenţialul oferit de rezervele de ape termale, cunoscute în urmă cu câteva zeci de ani pentru calităţile lor curative, ar putea duce la dezvoltarea activităţilor de agrement la un standard similar cu cel al staţiunilor de băi termale din Ungaria.

Direcţii de dezvoltare

Potrivit noului proiect al planului urbanistic general (PUG), oraşul se va dezvolta din punct de vedere turistic în partea de nord, în zona învecinată cu râul Mureş, urmând ca activităţile industriale să fie comasate pe terenurile disponibile la ieşire, în zona Sântuhalm, spre Alba Iulia. Zonele de sud, sud-est şi vest vor fi dedicate construcţiei de locuinţe, în diferite regimuri de înălţime.

Echipa care a elaborat noul proiect al PUG Deva propune extinderea suprafeţei cuprinse în intravilanul localităţii cu peste 640 de hectare, în paralel cu dezvoltarea infrastructurii edilitare. Infrastructura majoră de comunicaţii va urma reţeaua de drumuri existentă.

Aeroport?

În ceea ce priveşte aerodromul de la Săuleşti, acesta ar urma să rămână la nivelul actual, de agrement şi aeroport pentru avioanele utilitare.

Noul PUG al municipiului Deva va fi afişat pe site-ul primăriei, urmând ca până la sfârşitul anului să poată suferi mai multe modificări, în urma propunerilor cetăţenilor. Votul în CL asupra noului PUG este programat pentru anul viitor.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × one =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.