Cabanierii din Straja se adaptează turismului european

Cabanierii din staţiunea montană Straja sunt prezenţi la ediţia din acest an a Târgului de turism al României, care se desfăşoară, în aceste zile, la Romexpo Bucureşti. În cadrul târgului, este prezentată o ofertă dedicată iubitorilor sporturilor de iarnă ce vor alege să schieze în timpul săptămânii, pe toate pârtiile ce vor fi deschise în domeniul schiabil din Masivul Vâlcan.

Deva – Cabanierii din Straja au ajuns la concluzia că trebuie făcut ceva pentru ocuparea staţiunii şi în zilele de peste săptămână, deoarece turiştii sunt interesaţi de sporturile de iarnă, dar şi de preţurile bune la cazare. Aşa a apărut un pachet care include cinci nopţi de cazare, de luni până vineri, împreună cu reduceri la transportul pe cablu.

Preşedintele Asociaţiei „Descoperă Straja”, Mihai Dumitraşcu, a declarat că o surpriză plăcută în Straja va fi şi pista de snow-tubing ce a fost amenajată în zona pârtiei Platoul Soarelui. Aici  turiştii vor putea să se distreze pe zăpadă după modelul parcurilor acvatice, în timpul verii. Pista este în lungime de 200 de metri şi are propria instalaţie de transport pe cablu, cu o capacitate de preluare de 500 de persoane pe oră.

În această vară, în Straja au mai fost efectuate investiţii în siguranţa pârtiei de sub telescaun, care a fost balizată cu parazăpezi pentru protejarea turiştilor de eventuale accidentări la schi.

Cât priveşte ofertele pentru sfârşitul de an, cabanierii din Straja au motive de bucurie, după ce au lansat pachete promoţionale cu rezervări, încă din luna octombrie. În prezent, gradul de ocupare al staţiunii Straja a ajuns la 80%, pentru perioada sărbătorilor de Crăciun şi de Anul Nou.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18 − four =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.