Deveanul Doru Sapta, președintele judou-lui românesc

Doru Sapta a câștigat alegerile pentru funcția de președinte al Federaţiei Române de Judo (FRJ). Antrenor internațional și om de afaceri de succes, fost vicepreședinte al FRJ și unic candidat pentru șefie, Doru Sapta a fost votat de toți delegații cluburilor din țară prezenți la Adunarea Generală desfășurată săptămâna aceasta la Brașov

Candidat unic, victorie cu unanimitate

Cei 106 reprezentanţi ai judo-ului românesc prezenţi la adunarea generală desfăşurată la hotelul Alpin din Poiana Braşov au votat în unanimitate alegerea deveanului Doru Sapta la conducerea federaţiei. Votul s-a desfăşurat prin ridicarea mâinii şi nu prin buletin secrete  vot aşa cum s-a stabilit iniţial, cei prezenţi votând în unanimitate această procedură de vot. Mandatului fostului preşedinte al Federaţiei Romane de Judo, Eduard Doandeş, a expirat, iar acesta a anunţat, înainte de alegeri, că nu intenţionează să mai candideze pentru un nou mandat, acceptând o funcţie în cadrul Federaţiei Internaţionale de Judo.

Vrea continuitate în performanță

Deveanul a declarat că obiectivul principal este ridicarea judo-ului, ca nivel de performanţă, ca număr de practicanţi, ca impact social, ca bază materială, asigurarea reintegrării pentru sportivii de înaltă performanţă, premierea sportivilor și competitivitate la nivelul arbitrilor și antrenorilor. Doru Sapta le-a mulţumit delegaților cluburilor pentru alegerea sa în această funcţie şi a arătat că este dispus și deschis să ajute la rezolvarea oricărei probleme. „Uşa şi telefonul meu sunt în permanenţă deschise, așa că haideţi să rezolvăm împreună toate problemele care apar. Trebuie să muncim împreună zi de zi, calitativ, pentru a obţine cât mai multe medalii la competiţiile internaţionale. Trebuie să sprijinim cât mai multe secţii şi cluburi, pentru a avea cât mai mulţi copii în sală care să practice acest sport. Vreau să ajutăm copiii să ajungă cât mai departe cu acest sport. Cu 2-3 instructori din foştii sportivi putem organiza în fiecare club din ţară, grupe de copii de 6-8 ani sau chiar şi de adolescenţi de 12-15 ani, care nu vizează marea performanţă. Ei şi familiile lor se vor implica în activitatea de judo şi rezultatele pot fi pozitive. Vom organiza pregătirea arbitrilor şi a antrenorilor cu participarea pe cât posibil a unei personalităţi din afara graniţelor, cred că cel mai probabil din Japonia”, a spus Doru Sapta.

CV impresionant

Ioan Doru Sapta este absolvent al Institutului de Educaţie Fizică şi Sport din Bucureşti, în 1983, ca şef de promoţie cu specializarea judo. A practicat judo-ul de performanţă şi înaltă performanţă în perioada 1970-1986. Multiplu campion naţional U15 juniori, universitar, medaliat la campionatele naţionale şi internaţionale de seniori. Este antrenor IJF din 2008. În 2010 a fost trimis de CIO prin IJF ca antrenor coordonator în Seychelles şi Mauritius. A fost vicepreşedinte al FRJ din 2011 până în prezent.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

13 + 1 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.