Medalii hunedorene la CE de aerobic

Antrenoarea Ramona Iovan de la CNS „Cetate” Deva a avut un rol major la toate cele șase medalii obținute de juniorii tricolori la a 8-a ediţie a Campionatelor Europene de gimnastică aerobică de la Arques (Franţa). Gimnastele Bianca Becze (ex – CSS Petroșani) și Andreea Bogati (ex – CNS „Cetate), ambele legitimate acum la Farul Constanța, au contribuit la patru dintre cele cinci trofee ale seniorilor.

ramona-ivan-(prima-din-stanga)Campioni „inventați” de antrenoarea de la Cetate

Juniorii români antrenați de Ramona Iovan de la CNS CSS „Cetate” Deva au cucerit cinci medalii în probele individuale și una la echipe: două de aur, două de argint şi două de bronz, în finalele Campionatelor Europene de gimnastică aerobică de la Arques (Franţa). Medaliile de aur au fost cucerite la trio, de Bianca Gorgovan, Lavinia Panaete şi Alina Radu, şi la grup, de Andreea Drenea, Bianca Gorgovan, Lavinia Panaete, Alina Radu şi Andreea Scînteie. Argintul a fost adjudecat de Alina Radu la individual feminin. Cele două medalii de bronz au revenit Laviniei Panaete, la individual, şi la perechi mixte, prin Bianca Maria Gorgovan şi Lucian Ştefan Săvulescu. România a cucerit şi medalia de argint în concursul pe echipe la junioare. „Am lucrat toată vara cu Lotul de Juniori al României în cantonamentul de la Constanța și sunt convinsă că rezultate vor fi de valoare” a spus antrenoarea Ramona Iovan, înainte de plecarea în Franța

Bogati și Becze, de cinci ori pepodium

Sportivii români au cucerit, două medalii de aur şi două de argint în finalele seniorilor, în ultima zi a competiției, după ce anterior își trecuseră în palmares titlul continental la echipe. Aurul a fost câştigat la trio de deveanca Andreea Bogati, Oana Constantin şi Anca Surdu şi la perechi mixte de petroșăneanca Bianca Becze şi Marius Petruşe. Medaliile de argint au revenit lui Mircea Zamfir, la individual masculin, şi grupului format din cele două hunedorence Maria Bianca Becze și Andreea Bogati, alături de Oana Constantin, Diana Deac şi Anca Surdu. În finala de la trio, Andreea Bogati și cele două coechipiere au ocupat primul loc, cu 21,555 puncte, urmate de Rusia şi Franţa. La perechi mixte, Bianca Becze şi Marius Petruşe şi-au adjudecat victoria cu 21,250 p, la egalitate cu Rusia, clasată de asemenea pe primul loc. Bronzul a revenit Italiei. Andreea Bogati şi Tudorel Valentin Mavrodineanu s-au clasat pe locul cinci, cu 20,900 p. În ultimul act al probei de grup, hunedorencele Maria Bianca Becze și Andreea Bogati, împreună cu Oana Constantin, Diana Deac şi Anca Surdu, au acumulat 21,438 puncte,fiind devansate de  Franţa cu 21,550 p, în vreme ce Rusia a fost pe trei (21,066 p)

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

17 + eight =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.