ŞTIRI LOCALE

Medicii de familie din judeţul Hunedoara pot începe vaccinarea antigripală gratuită a populaţiei din grupele de risc. La sediul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) au fost aduse 6.210 doze de vaccin repartizat de Ministerul Sănătăţii. Pe baza cererilor venite de la unităţile sanitare şi de la medicii de familie, DSP Hunedoara a solicitat ministerului de resort un număr de 43.600 de doze de vaccin antigripal. Vaccinarea antigripală asigură în peste 70% din cazuri o protecţie de bună calitate împotriva bolii.

Inaugurată în urmă cu trei ani, autostrada Timişoara- Arad este reparată din nou, după ce pe acest tronson de centură ocolitoare au apărut mai multe gropi. Tronsonul Timişoara-Arad a fost reparat până acum de încă trei ori. De această dată, gropile au apărut atât pe sensul de mers spre Timişoara, cât şi pe sensul opus, între Timişoara şi Arad.

Instalaţiile electrice defecte, fumatul şi coşurile de fum necorespunzătoare reprezintă principalele cauze care au dus la producerea celor 257 de incendii izbucnite în acest an pe raza judeţului Hunedoara. În urma incendiilor au murit cinci persoane, iar alte cinci au fost rănite.

Piloţi de planoare de la 13 aerocluburi din ţară participă, până pe 18 octombrie, la Deva, la o nouă ediţie a Campionatului Naţional de Acrobaţie cu Planorul. La startul concursului s-au înscris cei mai buni 24 de concurenţi ai momentului. Programul prevede şase zile de probe susţinute în conformitate cu regulamentul concursului. Piloţii vor trebui să execute o serie de elemente cunoscute sau indicate de juriu, competiţia fiind organizată pe trei clase de piloţi.

În perioada 17-18 octombrie, în municipiul Deva va avea loc Campionatul Naţional de Creştere şi Selecţie Ciobănesc German. .Evenimentul se desfăşoară pentru prima dată în judeţul Hunedoara. Vor participa reprezentanţi din România Ungaria, Bulgaria şi Serbia. În competiţie sunt înscrişi peste 200 de câini. Unul dintre organizatori este jandarmul Alin Marian, cunoscut pentru rezultatele de excepţie pe care le-a avut la diferite concursuri internaţionale.

Cunoscutul parapantist Toma Coconea şi Ciprian Bălănescu, clasat pe locul întâi la concursurile de triatlon ale României,  îşi vor măsura puterile într-o încercare inedită. Pe 31 octombrie, Coconea şi Bălănescu se vor întâlni la telescaunul de la Parângul Mic şi vor porni în alergare până la cota 2.000.  Coborârea o va face fiecare cum ştie mai bine: Coconea în zbor cu parapanta, iar Bălănescu, în alergare. Provocarea celor doi are ca şi scop strângerea de  fonduri pentru implementarea unui program gratuit de iniţiere în salturi cu parapanta şi triatlon la copiii de la Şcoala Gimnazială Nr. 7 din Petroşani.

 

 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.