Cultură japoneză la UPT: cursuri de limbă și expoziție de chimonouri

În perioada 15 noiembrie – 6 decembrie 2018, Biblioteca UPT organizează o nouăsesiune de cursuri de limba japoneză.

Acestea vor fi predate de Camelia Nakagawara, un niponolog cu studii postuniversitare la Universitatea Columbia (Teachers College), New York (MA înpredarealimbilorstrăine) și Universitatea din Chicago (PhD înLimbi și Civilizații Est-Asiatice) și cu peste 20 de ani de experiență de cercetare și predare la nivel universitar atât în Japonia cât și în SUA.

Cursurile costă 90 lei/8 ședințe, fiind gratuite doar pentru studenții și cadrele didactice de la Universitatea Politehnica Timișoara. Acestea se desfășoară în fiecare joi și vineri de la 17:15 la 18:15 (începători) și 18:30 -19:30 (avansați).

Locurile sunt limitate: 65 pentru externi și 10 pentru UPT (pentru începători), 65 pentru externi și 10 pentru UPT (pentru avansați).

Înscrierile au loc în perioada 8-14 noiembrie, între 12:00 – 18:00 la Biblioteca UPT  și se fac în ordinea trimiterii solicitărilor.

Mai multe informații referitoare la înscrieri pot fi obținute scriind un mail la mihaela.popescu2@upt.ro; alexandru.halbac@upt.ro.

În 15 noiembrie, ora 15:30, înholul central al Bibliotecii UPT, va fi organizată o inedită expoziție de chimonourijaponeze: Poezieînmișcare.

Chimonoul japonez exemplifică tot ce e sublim în cultura Țării Soarelui Răsare. Imaginația, creativitatea și măiestria artiștilor din breslele care colaborează la crearea chimonoului au transformat, în decursul secolelor, mătasea naturală într-un izvor de tehnici vizuale aparent fără sfârșit, pentru a făuri frumuseți unice.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five × 3 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.