Peste 4900 de pompieri pregătiţi să acţioneze în sprijinul celor afectaţi de vremea nefavorabilă

În urma manifestării fenomenelor meteorologice caracterizate prin vânt, ninsori viscolite, strat de zăpadă și depuneri de gheață, până la această oră nu au fost înregistrate situații grave care să pună în pericol comunitățile. 

Începând din această noapte, de la ora 02.00 a intrat  în vigoare o atenționare meteorologică COD GALBEN pentru 17 județe (AG, BR, BZ, CL, CT, DB, DJ, GL, GR, IL, IF, OT, PH, TR, TL, VL și VN) și municipiul București.

Pe fondul vremii nefavorabile, în această dimineață s-au produs trei situații care au presupus intervenția autorităților.  Astfel, în municipiul București, pompierii au acționat pentru degajarea unui copac căzut pe un autoturism și pe carosabil, iar pe DN5, în localitatea giurgiuvenă  Uzun, circulația rutieră s-a desfășurat temporar îngreunat din cauza derapării a două autotrenuri. Echipele administratorului de drum au intervenit pentru scoaterea vehiculelor în afara părții carosabile.

De asemenea, între localitățile Merișani și Guruieni din județul Teleorman, un camion nu a mai putut urca o pantă și a blocat parțial tronsonul de drum. La acest moment, în zona intervin un echipaj al ISU Teleorman împreună cu reprezentanți ai primăriei Merișani, pentru remedierea situației în cel mai scurt timp.

În scopul prevenirii unor situații de urgență, din cauza vântului puternic au fost închise porturile Midia, Mangalia, Constanța, Agigea și bara Sulina.

În continuare, aproximativ 4.900 de pompieri cu șenilate, autofreze, autospeciale pentru victime multiple sau alte mașini cu capacitate de trecere mărită sunt pregătiți să acționeze în sprijinul populației din zonele care pot fi afectate de fenomenele meteorologice periculoase prognozate in această perioadă.

RECOMANDĂRI

Pentru evitarea unor blocaje din cauza condițiilor meteorologice, recomandăm conducătorilor auto care se deplasează în zone montane să se intereseze asupra condițiilor de drum, să aibă mașinile echipate corespunzător pentru zăpadă și să manifeste prudență maximă.

În situația manifestării vântului puternic, recomandăm populației să rămână în spații închise care le asigură protecţiași să evite deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care au putea fi doborâți.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Storeși AppStore.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.