Peste 500 de angajaţi de la minele din Valea Jiului, concediaţi până la sfârşitul anului

Un număr de 530 de angajaţi vor fi disponibilizaţi din mineritul Văii Jiului până la sfârşitul acestui an, persoanele în cauză fiind în preaviz până la data de 28 decembrie. După această dată, persoanele în cauză vor înceta raporturile de muncă cu Complexul Energetic Hunedoara (CEH).

“Persoanele care se disponibilizează s-au înscris, la cerere, pe listele de disponibilizări. Alte 20 de persoane, care se aflau pe liste, nu au primit acceptul să plece deoarece au mai puţin de cinci ani vechime în minerit”, a spus preşedintele Sindicatului “Muntele”, Darius Câmpean.

Liderul sindical a arătat că în procesul de concedieri colective trebuie să fie respectate anumite reguli pentru a nu se pune în pericol securitatea exploatărilor de cărbune.

“Trebuie să avem grijă ca exploatările miniere să funcţioneze în condiţii de siguranţă şi de la 1 ianuarie 2019. Numărul persoanelor disponibilizate este puţin cam mare, dar permite totuşi funcţionarea în condiţii de securitate a exploatărilor miniere”, a precizat preşedintele Sindicatului “Muntele”.

Persoanele concediate colectiv vor primi o sumă compensatorie în valoare de 37.000 de lei, brut, iar cei care nu îndeplinesc condiţiile de ieşire la pensie vor putea beneficia de venituri de completare pentru maximum doi ani.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.