Pregătiri pentru iarnă în comuna Bucureşci

Constrângerile bugetare cu care se confruntă primăriile de comune mici se reflectă în viaţa cotidiană. Primarii sunt nevoiţi să aibă grijă de fiecare leu din caserie, pentru că altfel nu pot supravieţui de la un an la altul, iar cheltuielile sunt din ce în ce mai mari.

În comuna Bucureşci, primarul Mircea Ghilean s-a pregătit, mai întâi pentru iarna care bate la uşă. „Noi suntem într-o zonă de munte în care vremea se poate schimba de la o oră la alta. Poate ninge oricând, iar noi ne-am pregătit cu cele necesare pentru curăţarea drumurilor, deoarece sunt oameni din comună care muncesc în alte localităţi şi trebuie să ajungă la serviciu. Avem multe responsabilităţi, iar deszăpezirea costă”, a spus primarul comunei.

Lipsa fondurilor la bugetul local a determinat autorităţile locale să aleagă între un iluminat pompos de sărbători sau între a cheltui fondurile cu chibzuială pentru deszăpezire, în caz de nevoie, a precizat edilul local.

Aşa că, în aceste condiţii, s-a ales varianta practică pentru oameni, adică alocarea de fonduri pentru pregătirile de iarnă.

Copiii nu au fost uitaţi, mai ales că au fost cuminţi, cu toţii. Drept pentru care, înainte de vacanţa de iarnă va fi organizată o serbare la care invitat special va fi chiar Moş Crăciun.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.