Reţeta de joi: Piept de pui cu mozzarella, la cuptor

Ingrediente: o bucată de piept de pui, sare piper condimente pentru pui, usturoi granule, 50 ml ulei, 2-3 felii de șuncă, 100 g smântână grasă, 200 g mozzarela, un kg cartofi roșii,  sare după gust, condimente pentru cartofi, 50 ml ulei.

Mod de preparare

Pieptul de pui se spală, se usucă într-un prosop de hârtie, apoi se taie în felii ceva mai groase decât pentru șnițele. Feliile se bat cu ciocanul de șnițele, se presară cu sare, piper, condimentele pentru pui și usturoiul granulat. Astfel pregătite, feliile de piept de pui se pun într-o pungă în care se toarnă ulei. Punga se leagă la un capăt, apoi se masează bine feliile de carne, astfel încât să fie acoperite bine cu toate condimentele. Se lasă la rece cel puțin o oră sau de seara până dimineața. După acest interval, carnea se scoate de la rece și se așază într-un vas termorezistent. Peste carne se întinde smântâna, apoi peste fiecare bucată de carne se pune câte o felie de șuncă. Deasupra se presară mozarella, dată pe răzătoarea mare. Tava se dă la cuptorul preîncălzit la 180 de grade C, pentru cca 20 de minute sau până se rumenește frumos mozzarella deasupra.

Cartofii se curăță, se spală și se taie în felii mai groase. Se pun la fiert în apă cu sare, se spumează de câte ori este nevoie, iar când sunt aproape fierți, se scurg de apă. Într-o tavă se toarnă uleiul, se pun cartofii, se presară deasupra condimentele pentru cartofi, apoi tava se dă la cuptorul încins. Din când în când, se amestecă cu grijă, pentru a nu se zdrobi. Când sunt suficient de rumeni, se scot din cuptor și se servesc alături de carne.

 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.