Reţeta de luni: Mâncare de peşte cu legume

Ingrediente pentru 4 porţii: 4 bucăţi de peşte file, 2 cepe, 400 g. ciuperci, un ardei gras roşu, un ardei gras verde, 60 g unt, 2 linguriţe boia dulce, 600 ml supă de peşte, 200 ml smântână, o lingură de făină, pătrunjel verde, sare, piper.

Mod de preparare:

Ceapa şi ciupercile se taie în sferturi. Ardeii graşi se taie în cubuleţe de 5 cm. Se topeşte untul, se adaugă ceapa, apoi cuburile de ardei gras. Se lasă la foc mic, după care, se adaugă boiaua dulce. Se toarnă şi supa de peşte,  apoi se pun ciupercile. Amestecul se sărează şi se condimentează şi se mai lasă pe foc 5-10 minute. La final, smântâna se amestecă bine cu făina şi se toarnă peste legumele din cratiţă. Se mai dau câteva clocote până ce sosul s-a îngroşat.

Între timp, se încinge cuptorul. Se unge  cu unt o formă termorezistentă, se aşează peştele înăuntru, peste care se toarnă legumele şi sosul. Tava se dă la cuptor pentru 10 minute, la foc potrivit. Poftă bună!

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.