Reţeta de marţi: Prăjitură cu pişcoturi

Ingrediente pentru foi:
250 gr făină, 50 gr margarină, o linguriţă de bicarbonat stins cu 1-2 linguri de lapte, un ou întreg, 2 linguri de zahăr praf, o lingură de cacao. Ingredientele se frământă până se obţine un aluat consistent. După o jumătate de oră, din aluatul obţinut se coc două foi, pe dosul tăvii. Foile se înţeapă cu furculiţa atunci când se introduc la cuptor.

Crema:
600 ml lapte, 4 linguri de făină, 200 gr zahăr praf, zahăr vanilat.  Laptele se pune la fiert iar când dă în clocot se adaugă făina dizolvată în lapte rece şi zahărul. Ingredientele se fierb la foc mic, până se obţine o cremă. După ce s-a răcit, crema se amestecă bine cu 300 g unt, frecat spumă.

Sirop:
150 gr de rom, 100 gr zahar, o cană de apă, 300 g. pișcoturi.

Cum le aşezăm:
Pe una din foi se pune jumătate din cremă, apoi pişcoturi stropite cu sirop. Peste ele se pune restul de cremă, iar deasupra, cea  de a doua foaie. Prăjitura se poate orna cu glazură de ciocolată.
https://www.bucataras.ro

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.