Reţeta de vineri: Ciorbă de castraveți murați cu scăricică afumată

Ingrediente: două borcane de castraveți murați, 500 g scăricică afumată, 800 g cartofi, 400 g morcovi, un dovlecel, un ardei kapia, doi ardei grași verzi, două cepe, sare, mărar.

Mod de preparare:

Legumele se spală, se curăță și se taie cubulețe sau felii. Scăricica se spală și se în taie bucăți. Ceapa și ardeiul se călesc împreună câteva minute în ulei încins, după care, se adaugă morcovii și scăricica. Ingredientele se mai prăjesc încă două-trei minute, apoi se adaugă cartofii și apa. Când legumele s-au fiert, în ciorbă se pun castraveții feliați, împreună cu zeama și, dacă este cazul, se mai adaugă sare. Ciorba se mai lasă  să dea câteva clocote, se pune mărarul tocat și se stinge focul. Se poate servi cu iaurt sau smântână./www.gustos.ro

 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.