Reţeta de vineri: Pește cu năut și legume, la cuptor

Ingrediente: doi pești (merluciu), un ardei roșu, un morcov, două cepe verzi, o cutie cu năut, o mână de roșii cherry, un cățel de usturoi, sare, piper, două linguri ulei, ulei de măsline pentru stropit peștele, busuioc uscat, pătrunjel verde.

 

Mod de preparare

Peștele se spală, se curăță și se taie în bucăți potrivite. Morcovii și ceapa se taie rondele, iar ardeiul roșu, curățat de semințe, în fâșii. Năutul din conservă se scurge de suc și se spală sub un jet de apă. Într-o cratiță se încinge uleiul și se pune la călit ardeiul, morcovul și ceapa. După aproximativ două minute, se adaugă și năutul. Peste legumele din cratiță se toarnă o cană de apă, se presară sare, piper și busuioc uscat. Cratița se acoperă cu un capac, iar legumele se lasă să fiarbă, la foc potrivit, 10-15 minute. După acest interval, se adaugă roșiile cherry, spălate și fără codițe, apoi usturoiul pisat. Compoziția se amestecă  și se mai lasă pe foc 1-2 minute.

Peștele se presară cu sare și piper, apoi se rumenește, pe ambele părți, într-o tigaie grill, unsă cu ulei. Se pregătește apoi un vas ceramic în care se toarnă amestecul de legume, peste care se pun bucățile de pește. Peștele se stropește cu ulei de măsline, vasul se acoperă și se introduce în cuptor, la foc potrivit, pentru 30-40 de minute. După acest interval, se ia capacul, iar peștele se mai lasă 10-15 minute la cuptor. După ce s-a rumenit, se scoate din cuptor și se presară cu pătrunjel tocat deasupra.

https://www.bucataras.ro

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.