Reţeta de vineri: Salată de orez cu ton și porumb boabe

Ingrediente: 200 g orez, două conserve de ton mărunțit sau bucăți, un ardei kapia roșu, o conservă cu boabe de porumb, 10-15 măsline, două fire ceapă verde, pătrunjel, sare de mare, piper, o lămâie.

 Mod de preparare:

Orezul se pune la fiert în apă cu puțină sare. După ce s-a fiert, se clătește bine cu apă rece și se toarnă într-un bol mai mare.

Conservele de ton se scurg de excesul de ulei și se răstoarnă peste orezul din bol. Ceapa verde, ardeiul kapia  și pătrunjelul verde se toacă mărunt și se adaugă la ingredientele din bol. Măslinele, dacă sunt prea mari se pot tăia mai mărunt și se pune peste compoziția obținută. În final, conserva de porumb se scurge de apă, apoi se toarnă peste celelalte ingrediente. Salata se amestecă ușor, se condimentează cu sare și piper, apoi se stropește cu sucul de la o lămâie. Se pune pentru o oră la frigider, ca să se pătrundă aromele, apoi se poate servi în boluri individuale.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.