Reţeta zilei: Supă dietetică de perişoare

Ingrediente: 500 g piept de pui dezosat, 4 morcovi, două rădăcini de pătrunjel, o rădăcină mică de ţelină, un ardei gras roşu, o ceapă albă, 200 g de orez cu bob mare, un ou, mărar, pătrunjel, ţelină frunze, 3-4 foi de dafin, sare.

Mod de preparare

Orezul se spală și se lasă la înmuiat 2-3 ore. Morcovii, pătrunjelul și țelina se dau pe răzătoare, iar ceapa și ardeiul se taie felii. Zarzavaturile se pun la fiert în apă cu sare, iar când apa dă în clocot, se adaugă perișoarele, pregătite astfel: într-un bol, se amestecă bine carnea de pui tocată cu oul bătut spumă, orezul şi o linguriţă de sare. Din amestecul obţinut se fac biluțe de mărimea unor nuci. Din momentul în care perişoarele se ridică la suprafaţa apei, supa se fierbe o oră, la foc redus. La final, se asezonează cu sare şi se adaugă frunzele de mărar, pătrunjel şi ţelină tocate. Se ia oala de pe foc şi se lasă acoperită cu un capac.

https://www.libertatea.ro

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.