Reţete culinare de post

Ciorbă de spanac

Ingrediente: 1 kg spanac,  2 cepe, 2 morcovi, o rădăcină pătrunjel, un păstârnac, 2 cartofi, un pahar orez, 3 căței usturoi, 3 linguri ulei, o cană borș, două linguri bulion, sare, piper, o legătură leuștean.

Mod de preparare

Spanacul se spală și se pune la fiert. După câteva minute, se strecoară, se taie mărunt și se pune din nou la fiert în apă curată. Separat, călim ceapa împreună cu morcovii, pătrunjelul și păstârnacul, date pe răzătoarea mare. La final, se pune orezul, iar după un minut sau două, ingredientele călite se toarnă peste spanacul care fierbe. Ingredientele se lasă la fiert aproximativ 10-15 minute, după care, se adaugă bulionul, uleiul, sarea și piperul. Borșul se fierbe separat și se toarnă în ciorbă, împreună cu usturoiul zdrobit. După ce  se lasă să mai dea câteva clocote, se presară leușteanul tocat deasupra, se stinge focul. Ciorba se acoperă cu un capac, pentru ca aromele să se pătrundă, iar după 15-20 de minute, poate fi servită.

https://www.crestinortodox.ro

 

Orez cu prune uscate

Ingrediente:  200g orez cu bob rotund, 200 g prune uscate, două roșii în bulion, o ceapă, 4 ciuperci proaspete, 500 ml supă de legume, o lingură de margarină, câteva fire de pătrunjel, sare și piper.

Mod de preparare

Prunele se curăță de sâmburi și se taie mărunt. Roșiile se decojec și se mărunțesc. Se prepară o supă de legume din apă și concentrat. Separat, într-o cratiță, se topește margarina și se pune ceapa la călit. Când a devenit sticloasă, se adaugă orezul, iar după două-trei minute, ciupercile feliate. După ce se evaporă apa lăsată de ciuperci se adaugă prunele, supa de legume și roșiile tăiate mărunt, iar compoziția se condimentează cu sare și piper. Ingredientele se mai fierb aproximativ 10 minute, iar după acest interval, cratița se dă la cuptor pentru încă 20 de minute. Orezul se poate servi cu pătrunjel verde deasupra.

 

Prăjitură cu morcovi și mere

Ingrediente: o cană de morcovi rași, o cană de mere rase, o cană de zahăr, o cană de ulei, 100 g stafide, trei căni de făină, zeama și coaja de la o portocală, 1-2 linguri de scorțișoară, esență de rom, un praf de copt.

Mod de preparare

Uleiul se pune într-un bol mai mare, peste care se toarnă zahărul. Se amestecă bine, apoi, pe rând, se adaugă morcovul ras, merele, scorțișoara, sucul și coaja rasă de portocală, făina împreună cu praful de copt, iar al final, stafidele. Se pregătește o tavă termorezistentă, tapetată cu hârtie de copt, în care se toarnă compoziția omogenizată. Tava se dă la cuptor, la o temperatură potrivită astfel încât să nu se ardă și se va ține 45-50 de minute. Se testează cu scobitoarea dacă este coaptă. După coacere, prăjitura se lasă să se răcească, se porționează și se pudrează cu zahăr deasupra.

https://sfatulparintilor.ro

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.