Schimbările climatice, cea mai mare provocare pentru societate

Conform unui sondaj recent realizat de către institutul de cercetare puls în numele E.ON, în mai multe ţări europene între care România, unu din patru români (26,8%) consideră că schimbările climatice reprezintă în prezent cea mai mare provocare pentru societate.

Cetăţenii români suntmai îngrijoraţiatunci când vine vorba despre poluarea mediului (29%) şimai ales de sărăcie (30,1%),dar mai puţin de război –  care în prezent îi îngrijorează numai pe 14,1% dintre români.

Mai mult decât atât, 76,7% din cetăţenii români sunt gata să îşi schimbe comportamentul în ceea ce priveşte transportul, mediul de locuit, mâncarea sau cumpărăturile, iar unii deja au şi făcut-o. Totodată, 44,3% din populaţia României declară că este gata să plătească cu până la 5% mai mult pentru produse nepoluante pe când o altă treime (34,5%) ar plăti cu până la 10% mai mult pentru produse sustenabile.

83% dintre români sunt de părere că România nu depune suficiente eforturi pentru reducerea gazelor cu efect de seră iarjumătatesusţin că fiecare dintre noi trebuie să ia măsuri pentru reducerea acestora, în timp ce  25,8% consideră că rolul cel mai important îl are statul iar23,9% industria.

Pentru a combate emisiile de gaze cu efect de seră,88,6% dintre români cred că ar trebui în primul rând să fie susţinute sursele de energie alternative, prietenoase cu mediul.

“Sondajulnostru de opinieindicăfaptulcăpopulaţia e pregătităsăcontribuie la reducereadăunătoarelor gaze de seră. E.ON s-a exprimat de cevavremeînfavoareacreşteriipreţului CO2, pentru a stimulapromovareaşiimplementareaunorformealternative de energie, prietenoase cu mediul. În plus, soluţiilenoastreenergeticesprijinăcompaniile, oraşeleşiconsumatoriifinaliîneforturilelor de a reduce sustenabilemisiile de CO2”, declarăJohannesTeyssen, Director General Executiv al E.ON SE.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.